Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler drop in för covid-19 vaccinering – även på vårdcentraler

Drop in för covid-19 vaccinering har fungerat väldigt bra vid Gamlegårdens köpcenter. Den 5 oktober är det dags igen. Den 16 oktober kommer dessutom alla vårdcentraler ha öppet hus för vaccinering. Och snart ska barn 12-15 år vaccineras på skolorna.
Skåne • Publicerad 4 oktober 2021
Totalt 100 personer har vaccinerats under två tisdagar vid drop in på Gamlegården, ett mycket bra resultat tycker vårdcentralen. Tisdagen den 5 oktober är det dags igen.
Totalt 100 personer har vaccinerats under två tisdagar vid drop in på Gamlegården, ett mycket bra resultat tycker vårdcentralen. Tisdagen den 5 oktober är det dags igen.Foto: Tommy Svensson

För tredje tisdagen blir det drop in vaccinering vid Gamlegårdens köpcenter, den 5 oktober klockan 13-16.

Fler i åldern 16-40 år behöver vaccinera sig. Därför ska alla vårdcentraler i Skåne ha öppet hus med drop-in vaccinering den 16 oktober. Alla berörda kommer få ett vykort. Även de som är över 40 år och ännu inte vaccinerat sig är välkomna att göra det på drop-in dagen.

Annons
Den 11-17 oktober ska alla 12–15-åringar på 600 skolor i Skåne erbjudas en första dos covid-19 vaccin, om föräldrarna vill.
Den 11-17 oktober ska alla 12–15-åringar på 600 skolor i Skåne erbjudas en första dos covid-19 vaccin, om föräldrarna vill.

Här saknas innehåll

Alla 12–15-åringar på 600 skolor i Skåne ska erbjudas en första dos. Under vecka 41 påbörjas vaccinationen. Vårdcentralerna ska ha ansvaret, i nära samarbete med skolorna och Skånes kommuner. Alla vårdnadshavare ska få information av sin skola.

– Det krävs ett samtycke från båda vårdnadshavare för att bli vaccinerad, säger Per Hagstam, vaccinsamordnare i Skåne, i ett pressmeddelande.

Fakta

Det här gäller från den 29 september

• Alla vaccinerade som ovaccinerade, vuxna som barn, ska stanna hemma med lättare symptom. Och att man ska testa sig om man är över sex år.

• Den som har testat sig positiv för covid-19 ska stanna hemma i sju dygn efter insjuknandet, och känna sig frisk i 48 timmar innan det är dags att återvända till arbetet eller skolan.

• Ovaccinerade personer ska även i fortsättningen hålla avstånd till andra. (ovaccinerade barn får delta vid större evenemang.)

• Råden om att stanna hemma vid minsta symtom finns kvar. Det gäller för både barn och vuxna.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons