1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två döda inom äldreboende

Två personer med konstaterad smitta av coronaviruset har avlidit på äldreboende i Kristianstad. Kommunen vill inte berätta hur många inom äldreomsorgen som är smittade.
Kristianstad • Publicerad 7 april 2020
Foto: TT/Kristianstadbladet

För en dryg vecka sedan avled en person på ett av kommunens äldreboenden. Personen konstaterades efteråt ha varit smittad med coronaviruset covid-19.

Kommunen lät därefter testa fler personer, och i flera fall var testet positivt. Omsorgsförvaltningens chef Camilla Gärdebring ville dock inte, med hänvisning till patientsekretessen, säga något mer.

Nu har ännu en smittad äldre person dött. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet ska det vara på samma boende som det första dödsfallet.

– Jag kan bekräfta att ytterligare en person som har bekräftats smittad med corona har avlidit. Men jag kommenterar inte om det är samma boende, med hänvisning till integriteten och till patientsekretessen, säger Camilla Gärdebring på måndagsmorgonen.

– Jag kan bekräfta att det är flera personer som är smittade, men inte hur många och var de finns, säger Camilla Gärdebring.

Matti StenrosenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.