1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Corona: 15 personer har dött i Skåne – Försvaret hjälper till med tre ambulanser

15 personer har dött av covid-19 i Skåne. 51 smittade vårdas på sjukhus, 14 av dem får intensivvård. Region Skåne får nu hjälp av Försvaret med tre ambulanser. Och nio bilar med provtagningsteam rullar till boenden för äldre och funktionsnedsatta över hela Skåne.
Kristianstad • Publicerad 6 april 2020
Foto: Tom Wall

Äldre och funktionsnedsatta med misstänkt covid-19 ska slippa åka hemifrån för att ta prover. Nio bilar med vårdpersonal från sjukvården åker ut och tar prover istället. Om någon skulle visa sig vara smittad kan personen snabbt isoleras för att inte riskera att smitta andra som bor på samma boende.

Och försvaret kommer inom kort att skicka tre av sina ambulanser till Skåne. Dessa ska hjälpa till vid transporter av covid-19-patienter som behöver intensivvård när de flyttas mellan sjukhus i Skåne.

I dagsläget finns det 349 konstaterade fall av covid-19 i Skåne, 4 578 personer har provtagits. Men prover tas endast på personer som behöver läggas in på sjukhus och på boende för äldre.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.