Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tre goda danska smörrebröd

På ett smörrebröd är det fyllningen som är det viktiga, så brödskivorna är små. Danska smörrebröd är lätta att göra – och goda att äta.
Broby • Publicerad 7 mars 2019
Ägg och räkor är en favorit bland smörrebröden.
Ägg och räkor är en favorit bland smörrebröden.Foto: Sofyan Aswad

De populära danska wienerbröden och bakverk lockar många besökare till Cafe Haack. De kommer från Hässleholm, Kristianstad och andra områden. Caféet är ett ställe att komma tillbaka till.

– Det är de danska bakverken och den danska maten som står i fokus. Nu tror jag att kaféet har ett gott rykte bland kunder, säger Annegrethe Haack.

Annegrethe Haack öppnade sitt café 2015.
Annegrethe Haack öppnade sitt café 2015.Foto: Sofyan Aswad
Annons

Hon öppnade Café Haack under 2015 i Broby. Redan 2017 blev hon utsedd till Årets Göing.

– Vi erbjuder egna varianter av till exempel kanelbullar och muffins, smörrebröd med pålägg som till exempel pannbiff, ägg och räkor, potatis, fläskstek, kyckling, sparris och bacon, säger Haack.

Skivat rågbröd, smör och ett salladsblad är grunden till smörrebröd. Löken är stekt i lite socker.
Skivat rågbröd, smör och ett salladsblad är grunden till smörrebröd. Löken är stekt i lite socker.Foto: Sofyan Aswad

Det här behöver du:

Danskt rågbröd i skivor, ett antal till varje person (2-3 räcker till lunch)

Smör att smöra brödet med

Ett salladsblad till alla smörrebröd

Pålägg efter smak

Så här gör du:

Rostbiff

Annons

Smöra brödet och lägg på ett salladsblad

Lägg sedan på två skivor rostbiff

Lägg en klick remouladsås ovanpå

Lägg på lite riven ost, rostad lök och garnera med tomat

Räkor och ägg

Smöra brödet och lägg på ett salladsblad

Skiva ett hårdkokt ägg och lägg ovanpå salladsbladet

Ta cirka 150 gram skalade räkor och fördela över

Lägg en klick majonnäs och en tesked caviar på varje smörgås

Garnera med dill och citronklyfta

Annons

Dansk fläskstek

Smöra brödet och lägg på ett salladsblad.

Lägg på en skiva dansk fläskstek med lök (stekt med lite socker)

Lägg på en tjock skiva äpple

Rostad lök

Velbekomme!

Smör och bröd, det vill säga smörrebröd. Pålägget är viktigare än brödet. Här med rostbiff och dansk fläskstek.
Smör och bröd, det vill säga smörrebröd. Pålägget är viktigare än brödet. Här med rostbiff och dansk fläskstek.Foto: Sofyan Aswad
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons