Tre goda danska smörrebröd
De populära danska wienerbröden och bakverk lockar många besökare till Cafe Haack. De kommer från Hässleholm, Kristianstad och andra områden. Caféet är ett ställe att komma tillbaka till.
– Det är de danska bakverken och den danska maten som står i fokus. Nu tror jag att kaféet har ett gott rykte bland kunder, säger Annegrethe Haack.
Hon öppnade Café Haack under 2015 i Broby. Redan 2017 blev hon utsedd till Årets Göing.
– Vi erbjuder egna varianter av till exempel kanelbullar och muffins, smörrebröd med pålägg som till exempel pannbiff, ägg och räkor, potatis, fläskstek, kyckling, sparris och bacon, säger Haack.
Det här behöver du:
Danskt rågbröd i skivor, ett antal till varje person (2-3 räcker till lunch)
Smör att smöra brödet med
Ett salladsblad till alla smörrebröd
Pålägg efter smak
Så här gör du:
Rostbiff
Smöra brödet och lägg på ett salladsblad
Lägg sedan på två skivor rostbiff
Lägg en klick remouladsås ovanpå
Lägg på lite riven ost, rostad lök och garnera med tomat
Räkor och ägg
Smöra brödet och lägg på ett salladsblad
Skiva ett hårdkokt ägg och lägg ovanpå salladsbladet
Ta cirka 150 gram skalade räkor och fördela över
Lägg en klick majonnäs och en tesked caviar på varje smörgås
Garnera med dill och citronklyfta
Dansk fläskstek
Smöra brödet och lägg på ett salladsblad.
Lägg på en skiva dansk fläskstek med lök (stekt med lite socker)
Lägg på en tjock skiva äpple
Rostad lök
Velbekomme!