Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

SD vill ta bort köttalternativ i skolan – bara gris ska finnas

Elever ska inte kunna välja annat kött än gris i skolan - om de väljer det av religiösa skäl. Det tycker Sverigedemokraterna. Elever som inte vill äta fläskkött kan äta vegetariskt alternativ, tycker SD.
Hässleholm • Publicerad 16 januari 2019
Elever som inte vill äta fläskkött kan äta vegetariskt alternativ, tycker SD.
Elever som inte vill äta fläskkött kan äta vegetariskt alternativ, tycker SD.Foto: Michael Probst

Några gånger i månaden är det fläskkött till lunch i skolan. Av religiösa skäl finns då en annan rätt att välja på, med annat kött. Den valfriheten vill nu Sverigedemokraterna ta bort.

I en motion till kommunfullmäktige skriver SD att elever som kan välja annat kött av religiösa skäl har svårare att assimilera sig, maten kostar mer och personalen i skolbespisningen får mer att göra.

SD tycker att det redan finns ett vegetariskt alternativ. Sverigedemokraterna föreslår därför att kommunfullmäktige ska fatta beslut om att ta bort specialkost i kommunens skolor – som inte är av medicinska skäl.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons