Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Webb-tv: Flygvapnet visade upp sig över södra Sverige

Varje år brukar Flygvapnet göra en julflygning över Kristianstad. Under onsdagen genomfördes den. Detta år blev det en julkula istället för en julgran.
Kristianstad • Publicerad 17 december 2020
Fyra herkulesplan flög julkula över Kristianstad.
Fyra herkulesplan flög julkula över Kristianstad.Foto: Mikael Persson

De fyra planen från Skaraborgs flygflottilj (F 7) var av modell TP 84 Hercules. De flög från Såtenäs i Lidköpings kommun, ner genom Halland, Skåne, Blekinge och Kalmar. De spred då julglädje över en stor del av södra Sverige.

”Formationsflygning är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid. Det är också ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot”, skriver Flygvapnet på sin hemsida.

Annons

Cirka klockan 12.20 flög planen in över staden. Se filmen på flygningen över Kristianstad här nedan:

Här saknas innehåll

Vill du se ännu mera flyg? Flera tidningar inom Gota Media (dit Kristianstadsbladet tillhör) har filmat flygningarna med Jas- och Herculesplan under onsdagen. Vi har klippt ihop dem till ett enda tre minuter lång film. Du kan se den här nedan:

Här saknas innehåll

Henrik NordellSkicka e-post
Anders ThellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons