1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Viktigt ungdomar får Aktiv sommar i år också

Även i år blir det ”Aktiv sommar” på Charlottesborg, Gamlegården och Österäng. 84 ungdomar får plats.
”Det har varit väldigt uppskattat tidigare år”, säger Sabina Månsson Hultgren (S), vice ordförande i Brottsförebyggande rådet.
Kristianstad • Publicerad 18 maj 2021
Hamid Hirsi, Tindra Stahlin, Mohammed Hussein och Zeqir Delija jobbade med ungdomar under ”Aktiv sommar” på Österäng sommaren 2020.
Hamid Hirsi, Tindra Stahlin, Mohammed Hussein och Zeqir Delija jobbade med ungdomar under ”Aktiv sommar” på Österäng sommaren 2020.Foto: Carina Persian

Aktiv sommar blandar feriejobb och fritidsaktiviteter, där ungdomar sköter om ett bostadsområde och deltar i fritidsaktiviteter.

Aktiv sommar har funnits på Charlottesborg i fler år. Förra året fanns det även på Gamlegården och Österäng. Så blir det i år också.

”I år känns som ett av de viktigaste åren att kunna erbjuda aktiviteter”
Anna Nordin, samordnare i drog- och brottsförebyggande rådet

60 ungdomar på högstadiet kan delta.

– Vi har lagt ut det till skolorna där barnen i årskurs 7-8 får anmäla sitt intresse. Det är ett jätteintresse på Fröknegårdskolan, säger Malin Månsson, fältgruppens teamledare.

”Vi ställde oss en jättejobbig fråga förra året – vad hade hänt om vi inte hade erbjudit alla de här aktiviteterna?, säger Anna Nordin, samordnare i drog- och brottsförebyggande rådet.
”Vi ställde oss en jättejobbig fråga förra året – vad hade hänt om vi inte hade erbjudit alla de här aktiviteterna?, säger Anna Nordin, samordnare i drog- och brottsförebyggande rådet.Foto: Bosse Nilsson

Det är viktigt att projektet finns, trots pandemin, tycker Anna Nordin, samordnare i drog- och brottsförebyggande rådet.

– Vi har kört det i många år. Men i år känns som ett av de viktigaste åren att kunna erbjuda aktiviteter, säger hon.

Projektet är uppdelat i fyra perioder om två veckor, med max 15 deltagare i varje period. Dessutom kan 24 äldre ungdomar få två veckors feriejobb.

Fakta

Aktiv sommar 2021

Vecka 25-26: Charlottesborg

Vecka 27-28: Gamlegården

Vecka 29-30: Österäng

Vecka 31-32: Charlottesborg

Projektet är ett samarbete mellan Kristianstads kommun, ABK, Kristianstads fritidsgårdsforum, HSB, Svenska Kyrkan och Familjeservice.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.