Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Vårdcentralens kampanj ska förbättra levnadsvanor

Vårdcentralen på Näsby, genomförde tillsammans med folktandvården och Coop ett gemensamt projekt för att informera kring levnadsvanor.
Kristianstad • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad 2 november 2021
Wafaa Barakat fick hjälp av Louise Nilsson att boka tid för sin första vaccinspruta.
Wafaa Barakat fick hjälp av Louise Nilsson att boka tid för sin första vaccinspruta.Foto: Lasse Ottosson

Projektet startade med att vårdcentralen Näsby var en av elva vårdcentraler som var med i pilotprojektet. Samtliga 40-åringar i området bjöds in till hälsosamtal för att prata om levnadsvanor.

”Det är viktigt att vara här då vaccinationsgraden är väldigt låg, framförallt bland de yngre här på Gamlegården.”
Louise Nilsson, sjuksköterska

– De som kommer hit till oss idag på Gamlegårdens centrum får genomföra blodtryckskontroll, blodsockerkontroll, vägning och information kring levnadsvanor, säger Louise Nilsson som jobbar på kunskapscentrum och är sjuksköterska på vårdcentralen på Näsby.

Annons

– Vi bokar vaccintid mot corona och säsongsinfluensan. Det är viktigt att vara här då vaccinationsgraden är väldigt låg, framförallt bland de yngre här på Gamlegården.

Sjuksköterskan Malena genomför en blodtrycksundersökning. Dietisten Felix Vikingsson står i bakgrunden.
Sjuksköterskan Malena genomför en blodtrycksundersökning. Dietisten Felix Vikingsson står i bakgrunden.Foto: Lasse Ottosson
Abdi Mukhtar har jobbat som tolk på heltid i 5 år.
Abdi Mukhtar har jobbat som tolk på heltid i 5 år.Foto: Lasse Ottosson

På plats är även tolken Abdi Mukhtar. Han är där för att hjälpa till med att tolka på somaliska och arabiska. Till vardags jobbar även han på vårdcentralen för att hjälpa dem som ännu inte lärt sig svenska.

Ebbe GerttenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons