Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Väg 19 på G: ”En glädjens dag”

Äntligen. Utbyggnaden av väg 19 kan dra i gång. I slutet av veckan avgjordes väg 19:s öde av regeringen.
– Det här är riktigt bra för Östra Göinge, säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
Östra Göinge • Publicerad 27 april 2021
Väg 19 ska bli 100-väg (2+1) från Bjärlöv till Broby, med 100 kilometer i timmen (utom i Hanaskog och Knislinge). Kostnaden blir 412 miljoner kronor. Byggtiden är satt till två-tre år.
Väg 19 ska bli 100-väg (2+1) från Bjärlöv till Broby, med 100 kilometer i timmen (utom i Hanaskog och Knislinge). Kostnaden blir 412 miljoner kronor. Byggtiden är satt till två-tre år.Foto: Mikael Persson

Rättsprocessen har nått vägs ände. Ombyggnaden av väg 19 har varit uppe hos regeringen. I slutet av veckan blev det klartecken. Väg 19 har nu fått startbesked.

En av de hetaste frågorna i Östra Göinge under de senaste 25 åren ska nu äntligen bli verklighet.

”Jag tror att Trafikverket kan sätta spaden i jorden redan i höst,” säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.
”Jag tror att Trafikverket kan sätta spaden i jorden redan i höst,” säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.Foto: Mikael Persson

– Jag tror att Trafikverket kan sätta spaden i jorden redan i höst, säger Patric Åberg som är en av dem som drivit frågan från kommunens håll.

– Vi är många som drivit frågan i många herrans år, vi tog över 2011, berättar Åberg.

Ett av argumenten handlar om konceptet med superbussar.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons