1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Uppmärksammad debutförfattare tog hem priset

En av årets mest uppmärksammade debutförfattare Elaf Ali får Kristianstadsbladets kultur- och nöjespris 2021. ”Jag är så glad och tacksam, det är så speciellt att vara på hemmaplan och få det här priset”, sa hon på Kulturgalan i Kulturkvarteret.
Kristianstad • Publicerad 8 december 2021
Journalisten och författaren Elaf Ali fick Kristianstadsbladets kultur- och nöjespris 2021.
Journalisten och författaren Elaf Ali fick Kristianstadsbladets kultur- och nöjespris 2021.Foto: Mikael Persson

Hennes debutbok ”Vem har sagt något om kärlek?” handlar om hennes uppväxt i Fjälkinge och Kristianstad, och hennes kamp mot hedersförtryck.

”Jag har fått jättefina reaktioner”
Elaf Ali

I motiveringen står det bland annat ”För sin personliga resa bakåt som leder framåt för många andra”.

– Jag har fått jättefina reaktioner, bland annat från andra som lever i det här och vågar ta steg för att förändra sin situation. Så var det för mig också. Att andra vågat öppna sig gav mig styrkan att berätta om hur det var för mig, säger Elaf Ali.

”Det är extra kul att Kristianstadsbladet ger mig det här priset, eftersom jag gjorde min praktik i åttan på er sportavdelning”, säger Elaf Ali.
”Det är extra kul att Kristianstadsbladet ger mig det här priset, eftersom jag gjorde min praktik i åttan på er sportavdelning”, säger Elaf Ali.Foto: Mikael Persson
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.