1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Unga vill ha roligare miljö

Snälla kära kommun, börja satsa mer i Sibbhult. Så skriver ett par av ungdomarna som bor i byn och tycker den är ganska tråkig.
Sibbhult • Publicerad 23 maj 2023 • Uppdaterad 23 maj 2023
Workshop om Parken Sibbhult
Workshop om Parken SibbhultFoto: Lasse Ottosson

Här finns inte så mycket att göra för ungdomarna. I ett mail till Östra Göinge kommun lämnar ungdomar en lista med olika förslag.

Fler lekplatser, helst större och mer intressanta, på olika ställen i byn. Liksom en skatepark står högst upp på listan. Där finns också en del saker som de inte önskar. Då handlar det om sten och konstverk:

”De tar för mycket plats och är inte så nödvändiga, det finns roligare sätt att pynta vår by”.

Workshop om Parken Sibbhult
Workshop om Parken SibbhultFoto: Lasse Ottosson

Ungdomarna tycker att kommunen borde satsa på fler saker att göra: ”Många lämnar kommunen och Sibbhult för att där inte händer så mycket”.

Lite färgglada konstverk, ett trevligare torg och bättre kommunikationer, särskilt till Glimåkra dit många unga Sibbhultsbor gärna åker för att spela olika sporter. Att få en direktlinje till Glimåkra hade gjort det lättare att åka runt i kommunen.

”Vi skulle önska att vi som ungdomar och bybor får vara med och delta i planering av vår by för att göra den trevligare och roligare att vistas och bo i. Våra exempel, som finns här ovanför, är några idéer som vi skulle vilja förändra för att vår by ska bli mer levande”.

Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) har svarat på mailet och konstaterar att man just nu inte har några planer för mer utveckling i Sibbhult. Att ordna en skatepark som står högst upp på listan finns det inga pengar till då man satsat på skateing både i Glimåkra och Knislinge.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.