1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ung man döms för våldtäkt

Trots att flickan, ännu inte myndig, grät och bad honom sluta fortsatte han samlaget. Han ska bland annat ha tagit stryptag.
Hässleholm • Publicerad 8 oktober 2020
Den unga mannen var inte myndig vid händelsen och slipper fängelsestraff. Arkivbild.
Den unga mannen var inte myndig vid händelsen och slipper fängelsestraff. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Ungdomarna kände varandra sedan ett halvår. De hade haft sex flera gånger. I slutet av augusti blev dock den unge mannen våldsam och tog bland annat stryptag.

Flickan berättar att hon inte fick luft, blev rädd och bad honom 10–15 gånger att sluta, under den timme som samlaget varade. Efteråt var hon i chock.

Den unge mannen har istället berättat att det var tjejen som tjatade om sex. Hon hade förvisso sagt ”nej” tre gånger, men sedan ångrat sig. Det var först efteråt som han såg att hon grät.

Tingsrätten anser det klarlagt att den unge mannen utövat visst våld och tillfogat tjejen skador, i form av blåmärken och rodnader.

Rätten anser även att det är utrett att tjejen inte deltog frivilligt.

Den unge mannen döms därför för våldtäkt, mot sitt nekande. Påföljden blir 150 timmar samhällstjänst. 70 timmar anses verkställda eftersom han har suttit häktad. Han ska även betala ett skadestånd på 115 000 kronor.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.