Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två män och en kvinna skjutna – vakter utanför CSK

Tre personer skadades allvarligt i samband med en skottlossning på Gamlegården på tisdagseftermiddagen. Några timmar senare greps tre män misstänkta för försök till mord. Det är områdets andra skottlossning på två dagar.
Kristianstad • Publicerad 3 augusti 2021 • Uppdaterad 4 augusti 2021
Skottlossning utanför Gamlegårdens Köpcentrum. Tre allvarligt skadade, tre män misstänkta för mordförsök.
Skottlossning utanför Gamlegårdens Köpcentrum. Tre allvarligt skadade, tre män misstänkta för mordförsök.Foto: Simon Rehnström
Polisens regionledningscentral fick samtal om höga smällar på Näsby klockan 15.44.
Polisens regionledningscentral fick samtal om höga smällar på Näsby klockan 15.44.Foto: Tommy Svensson

Polisens regionledningscentral fick samtal om höga smällar på Näsby klockan 15.44. Flera patruller larmades ut, samtidigt kom ytterligare uppgifter om att en skottlossning hade skett.

Drygt en timme senare meddelade polisen att tre personer hade förts till CSK, en man i 20-årsåldern, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern. Alla tre bedömdes ha allvarliga skador.

Tillslag av insatsstyrkan efter skottlossning på Gamlegården.
Tillslag av insatsstyrkan efter skottlossning på Gamlegården.Foto: Simon Rehnström
Annons

Andra dagen i rad

Tisdagens skottlossning är kulmen på en våldsspiral som inleddes i måndags, då det också larmades om en skottlossning i Gamlegården. Polisen gjorde fynd som talade för en sådan, men ingen skadad hittades på platsen eller på något sjukhus.

Därtill ska någon form av våld ha ägt rum i Kristianstad under tisdagsförmiddagen, enligt polisen. Några detaljer från den händelsen är inte kända.

Polisen misstänker att händelsen är gängrelaterad, men kan inte bekräfta att så är fallet.

– Allting har ett sammanhang, skulle jag vilja säga. Men den exakta kopplingen är svår att säga något om, säger Ewa-Gun Westford.

Insatsstyrkan stoppade bilar på Näsbychaussen
Insatsstyrkan stoppade bilar på NäsbychaussenFoto: Tommy Svensson
Polishelikoptern letade efter gärningsmän.
Polishelikoptern letade efter gärningsmän.Foto: Tommy Svensson
KB
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons