1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tio röster – tio drömmar

Fotbollsproffs, arkitekt, barnläkare, lärare – och bli rik. Det var några av svaren som barnen på After school var svar som gavs när de fick intervjua varandra.
Kristianstad • Publicerad 6 april 2022 • Uppdaterad 7 april 2022
Arkitekt, apotekare, doktor och barnläkare. Drömjobb för Asra Almudhi, Gina Alabidi, Alma Abuzarad och Marwa Nammuna.
Arkitekt, apotekare, doktor och barnläkare. Drömjobb för Asra Almudhi, Gina Alabidi, Alma Abuzarad och Marwa Nammuna.Foto: Sofyan Aswad

After school har roliga och kreativa aktiviteter och utflykter, för barn som går i årskurs 3-6. Förra året vann After school 100 000 kronor i pris av Region Skåne för sina fina insatser inom kultur för barn.

Kb Mosaik träffade nio barn och ledare på After school. De fick testa att vara journalister. Två och två fick de intervjua varandra, om var de går i skola, bästa ämnet i skolan, vad de gör på fritiden och – inte minst – drömmar.

Alexander Magnusson, barnbibliotekarie, tycker det är bra att deltagarna får jobba med språket. ”Det är bra att visa att vi tar språket på allvar”, säger han.
Alexander Magnusson, barnbibliotekarie, tycker det är bra att deltagarna får jobba med språket. ”Det är bra att visa att vi tar språket på allvar”, säger han.Foto: Sofyan Aswad
”Varför är en bra fråga att ställa”, säger Inga-Lill Bengtsson om jobbet som journalist.
”Varför är en bra fråga att ställa”, säger Inga-Lill Bengtsson om jobbet som journalist.Foto: Sofyan Aswad
Gina Alabidi, Marwa Nammuna, Alma Abuzarad och Asra Almudhi.
Gina Alabidi, Marwa Nammuna, Alma Abuzarad och Asra Almudhi.Foto: Sofyan Aswad

1. Gina Allabidi är tio år och går på Fröknegårdskolan. Hon gillar matte. På fritiden leker hon gärna med telefonen, gillar Facebook och Tiktok. ”Jag drömmer om att bli apotekare”.

Marwa Nammuna

2. Marwa Nammuna är tio år och går på Lingenässkolan. Hon tycker om svenska i skolan, för att lära sig språket. På fritiden leker hon gärna ute och tycker det är roligt att träffa vänner. ”Jag drömmer om att bli barnläkare, för att hjälpa barn i världen”.

Alexander Magnusson, barnbibliotekarie, och Hassan Ali är ledare för After school.
Alexander Magnusson, barnbibliotekarie, och Hassan Ali är ledare för After school.Foto: Sofyan Aswad
Gina Allabidi drömmer om att bli apotekare.
Gina Allabidi drömmer om att bli apotekare.Foto: Sofyan Aswad

3. Asra Almudhi är tio år. Hon går på Lingenässkolan och tycker om musik. Asra spelar gitarr och piano. På fritiden leker hon med sina kusiner. Hennes dröm är att bli arkitekt, ”jag vill rita fina hus”.

Hassan Ali, Gina Alabidi, Marwa Nammura, Asra Almudhi och Alma Abuzarad.
Hassan Ali, Gina Alabidi, Marwa Nammura, Asra Almudhi och Alma Abuzarad.Foto: Sofyan Aswad

Alma Abuzarad

4. Alma Abuzarad är tio år och går i musikklass på Fröknegårdskolan. Hon gillar musik, sjunga i kör och spelar keyboard. På fritiden leker hon med sina grannar. Alma drömmer om att bli ”doktor, så att jag kan hjälpa alla som är sjuka”.

Asra Almouhi

Robin Wiklund vill skriva låtar, Omar Hamshado drömmer om att bli youtuber och rik.
Robin Wiklund vill skriva låtar, Omar Hamshado drömmer om att bli youtuber och rik.Foto: Sofyan Aswad

5. Robin Wiklund är elva år och går i musikklass på Fröknegårdskolan. Avicii och Mickael Jachson är förebilder, ”jag har lyssnat på musik i mitt liv”. Robin vill skriva egna låtar, drömmer om att bli artist.

Omar Hamshado

6. Omar Hamshado är nio år och går på Lingenässkolan. Han tycker matte är roligt, tycker det är kul att räkna med siffror. På fritiden: ”Bygga med lego är kul, för att det känns som att man får bygga riktiga saker”. Drömmer om att bli rik.

Robin Wiklund

Båda gillar matte och vill bli fotbollsproffas, Farah Zeayd Sami och Sultan Samer.
Båda gillar matte och vill bli fotbollsproffas, Farah Zeayd Sami och Sultan Samer.Foto: Sofyan Aswad

7. Sultan Salem är åtta år, går på Lingenässkolan. Roligaste ämnet är matte, han tycker det är roligt att räkna. ”Jag drömmer om att bli fotbollsproffs som Messi, för att vinna VM-guld”.

Farah Zeayd Sami

8. Farah Zeayd Sami är tio år och går på Lingenässkolan. Bästa ämnet är matte, ”jag är bra på att räkna”. Hon drömmer om att bli fotbollsproffs.

Sultan Salem

Farah Zeayd Sami och Sultan Samer gillar samma saker. Det stod klart när de intervjuade varandra.
Farah Zeayd Sami och Sultan Samer gillar samma saker. Det stod klart när de intervjuade varandra.Foto: Sofyan Aswad

9. Hassan Ali är 23 år, går på Österänggymnasiet. Bild är bästa ämnet, ”jag har tyckt om att rita sedan jag var barn”. Han gillar fotboll på fritiden, drömmer och att bli ingenjör eller arkitekt.

Masa Taieb

Hassan Ali, ledare, och Masa Taieb tycker båda om att rita.
Hassan Ali, ledare, och Masa Taieb tycker båda om att rita.Foto: Sofyan Aswad

10. Masa Taieb är tio år, går på Lingenässkolan. Roligaste ämnet är bild, ”jag älskar att rita”. På fritiden tycker hon det är roligt att gå på After school. ”Jag drömmer om att bli lärare på grundskola och att bli rik”.

Hassan Ali

Vad gillar du på fritiden? Varför? Masa Taieb frågar Hassan Ali, en av ledarna för After School.
Vad gillar du på fritiden? Varför? Masa Taieb frågar Hassan Ali, en av ledarna för After School.Foto: Sofyan Aswad
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.