1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rolf Tillman gästar TV4 – med ukrainsk flykting

Tjernobylkommittén och TUFF har redan skänkt 80 000 kronor till Ukraina. På torsdag morgon syns de i TV4.
Östra Göinge • Publicerad 30 mars 2022 • Uppdaterad 31 mars 2022
Rolf Tillman har bjudit in ukrainska barn till Tjernobyllägret i Broby i nästan 30 år. En del av Brobybesökarna slåss nu mot Vladimir Putins Ryssland.
Rolf Tillman har bjudit in ukrainska barn till Tjernobyllägret i Broby i nästan 30 år. En del av Brobybesökarna slåss nu mot Vladimir Putins Ryssland.Foto: KB-NSk/TT

Rolf Tillman, grundare av Tjernobyllägret i Broby 1995, och Ira Nikitina, ukrainsk flykting, kommer medverka i TV4 och dess program Nyhetsmorgon på plats i Stockholm på torsdagsmorgonen, 08.45.

Här Ira Nikitina till höger vid pysslet.
Här Ira Nikitina till höger vid pysslet.Foto: Cajsa Bengtsson

TV4 har tidigare pratat med Ira (fullständigt namn Irina) som då förklarat att hon avsett att stanna kvar i Ukraina i stället för att fly landet. Bakom beslutet finns också vetskapen om att hennes man Yakov inte får lämna Ukraina (män som är 18–60 år och inte har tre barn eller fler tvingas vara kvar).

Situationen i Ukraina blivit ohållbar och Ira bor nu i en lägenhet i Knislinge.Tidningen har haft kontakt med 37-åriga Ira sedan den 24 februari. Då i hemmet strax utanför Borodyanka, fyra mil väster om Kiev, innan flykt till säkrare plats inom landet inleds.

Tjernobylkommittén och privatpersoner i Östra Göinge gör ett stort jobb för att välkomna de 100-tal ukrainska flyktingar som nu bor i kommunen.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.