Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rektorernas vädjan: ”Lämna inte barnen på förskolorna”

Ett hundratal elever och personal har smittats och undervisning har gjorts om i de kommunala förskolorna och skolorna. Nu vädjar förskolerektorer till vårdnadshavare att hålla sina barn hemma.
Kristianstad • Publicerad 25 januari 2022
Sjukt barn ligger hemma i sängen med feber.
Sjukt barn ligger hemma i sängen med feber.Foto: Anders Wiklund/TT

Omikron-varianten har onekligen etablerat sig, inte bara i Skåne, utan i hela Sverige. Smittotalen är högre än på länge vilket leder till komplikationer i flera delar av samhället. De kommunala skolorna i Kristianstad är inget undantag.

– Smittspridningen har tagit fart och drygt 300 covidfall har inrapporterats, säger utbildningschefen på Kristianstads kommun, Kenth Olsson.

Annons

Frånvaron är minst lika stor bland elever som personal. Men inte bara av covidsmitta, utan även på grund av andra sjukdomar och för vård av sjukt barn.

– Det har kommit nya rekommendationer från smittskydd Skåne. De med symptom ska vara hemma, liksom de som är i hemkarantän, resten är välkomna till skolan, säger Olsson.

I förskolorna är frånvaron ett stort problem. Än så länge har ingen förskola behövt stänga sin verksamhet, men rektorer på flera förskolor vädjar till vårdnadshavare att inte lämna sitt barn på förskolan om det är möjligt.

– Jag har redan fått sms från en familj i Åhus att deras farföräldrar tar hand om barnen. Jag hoppas fler har möjlighet att göra samma sak, säger Kenth Olsson.

Ebbe GerttenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons