1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Prisregn över KDFF på fotbollsgala – ”Beta” dubbelt prisad

Sportbladet på Aftonbladet har haft premiär för sin fotbollsgala, ”Damallsvenskans bästa”. Där fick Kristianstads DFF:s Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir det prestigefyllda priset ”Årets tränare”. En stund senare fick hon ett helt nytt pris, Sportbladetpriset.
Kristianstad/Stockholm • Publicerad 23 november 2020
Två priser gick till Elisabet "Beta" Gunnarsdottir, tränare KDFF. Laget kom på tredje plats i damallsvenskan och får tävla i Champions League nästa säsong.
Två priser gick till Elisabet "Beta" Gunnarsdottir, tränare KDFF. Laget kom på tredje plats i damallsvenskan och får tävla i Champions League nästa säsong.Foto: Mikael Persson

– Nu kanske man får öppna en flaska champagne, sa ”Beta” efter de dubbla priserna.

Therese Åsland från KDFF blev ”Årets mittfältare” på Sportgalan .
Therese Åsland från KDFF blev ”Årets mittfältare” på Sportgalan .Foto: Erik Simander/TT

Framgångarna fortsätter för Kristianstads DFF. Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir blev utsedd till ”Årets tränare” i samband med Sportbladets webbsända fotbollsgala ”Damallsvenskans bästa” den 22 november.

Hon fick även det nya priset Sportbladetpriset.

Hon uppvaktades av Sportbladet vid Kristianstads fotbollsarena. ”Beta” blev både överraskad och glad.

– Jag trodde att Göteborgs tränare skulle få det, eftersom de vann serien. Priset delar jag med hela min ledarstab. Jag var ju sjuk i somras (hade bältros på huvudet). Då var det många som hjälpte till, de är fantastiska, säger hon i intervjun.

Det nya Sportbladetpriset ”belönar extraordinära insatser i damallsvenskan och tillfaller en person som varit ett föredöme för svensk fotboll”.

”Nu har jag lyckats blanda den isländska energin med svensk fotbollshjärna”
Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir

– Sportbladetpriset går till en person som har betytt mycket för damallsvenskan, och du har betytt otroligt mycket. Det finns ingen mer värdig vinnare än du, sa Sportbladets Kristoffer Bergström till ”Beta” på länk.

Elisabet "Beta” Gunnarsdottir har tränat KDFF sedan 2009.
Elisabet "Beta” Gunnarsdottir har tränat KDFF sedan 2009.Foto: Henrik Eriksson

”Beta” fick också frågan vad som har hänt med henne som tränare och person under alla åren i Kristianstad och Sverige.

– Jag har nog blivit mer ödmjuk och realistisk. Jag var ganska kaxig i början och sa att vi skulle vinna SM-guld och sånt snack. Nu har jag lyckats blanda den isländska energin med svensk fotbollshjärna. Och det har blivit ganska bra, säger hon.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.