Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Polisens misstanke: Osbypolitikern har blivit utpressad

Den före detta centerpartisten i Osby har anklagats för olämpliga sexuella relationer i flera år. Men hans umgänge med en påstått kriminell ung man har också fått polisen att misstänka att politikern har blivit utpressad.
Osby • Publicerad 14 juni 2023
osbypolitiker polis puff

Kb/NSk har i flera artiklar berättat om anklagelserna mot en tidigare toppolitiker i Osby, som handlar om olämpliga sexuella relationer med pojkar och unga män.

Men flera personer som tidningen har pratat med säger att det också har funnits ungdomar som har fått alkohol, cigaretter och pengar av centerpartisten, utan att ge något tillbaka. Eventuellt genom att ge politikern falska förhoppningar.

Annons

De senaste åren har den tidigare politikern vid upprepade tillfällen setts tillsammans med en påstått kriminell ung man i Osby, ofta i samband med att politikern har gett honom skjuts.

För några år sedan krävde Centerpartier att han skulle lämna partiet. Centern ansåg att det var olämpligt att politikern umgicks med en kriminell person.

Niklas Larsson (C) säger att partiet bröt med den mångårige politikern på grund av hans umgänge med en påstådd kriminell.Foto: Marcus Enochsson

Strax innan mannen lämnade politiken blev den unge kriminelle skjuten. I samband med det försökte polisen få tag på politikern, för att höra honom som vittne.

Efter skjutningen började polisen intressera sig för relationen mellan politikern och den unge mannen, uppger en person inom polisen. Polisen fattade misstankar om att politikern blev utpressad.

Men polisen kunde inte bevisa att politikern blev pressad att betala pengar och utföra tjänster åt kriminella. Enligt polisens uppfattning har han inte varit villig att samarbeta.

– Han vill inte berätta något som leder oss vidare. Hade han gjort det hade vi kunnat reda ut det här, säger polisen.

Ex-politikern själv säger att han inte har blivit utpressad och att han inte har några ekonomiska bekymmer. Han håller inte heller med om att han inte varit samarbetsvillig.

– Jag har svarat på deras frågor. Jag är inte utpressad, säger han.

Matti StenrosenSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Marcus EnochssonSkicka e-post
Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons