Polis från Irak öppnade crêperie i Kristianstad
I snart fem år har Hassan Al-Rubaye bott i Sverige. Han har redan blivit ett känt ansikte för besökare i Galleria Boulevard.
”Jag såg massa videor på Youtube om hur man gör crêpes, sen testade jag olika recept på min familj”Hassan Al-Rubaye
Sedan ett år tillbaka driver han och hustrun Fatimah Al Emari crêperiet Mr Crepe. Men vägen dit har inte varit spikrak.
Hassan Al-Rubaye är född i en snickarfamilj. Han utbildade sig till polis. När han kom till Sverige förstod han att han måste hitta ett annat jobb.
Han ville starta eget och började söka på internet.
– Jag såg massa videor på Youtube om hur man gör crêpes, sen testade jag olika recept på min familj, ler han.
Han testade flera olika recept. När familjen tyckte det smakade bra fick han självförtroende att satsa stort.
”Vem vet – en dag kanske jag söker in till polisutbildningen i Sverige”Hassan Al-Rubaye
Nu, ett år senare, är han en av hyresgästerna på Galleria Boulevard. Där serverar han varje dag crêpe-pannkakor med choklad till Kristianstadsborna.
– Det går bra, säger Hassan Al-Rubaye. Det här stället är mycket bättre än det jag stod på innan. Här har jag flera bord och vädret spelar inte någon roll.
Han säger att det var ett enkelt val att starta eget. Han var fast besluten om att kunna försörja sin familj. Därför hade han inte mycket att välja på.
I dag har han hjälp av sin hustru och flera andra medlemmar i familjen. Hjälpen gör att dagarna på Mr Crêpe känns korta, trots att det kan bli mycket arbete ibland.
Han har inte glömt bort sitt tidigare jobb som polis.
– Vem vet – en dag kanske jag söker in till polisutbildningen i Sverige, säger Hassan Al-Rubaye.
Tills vidare är det annat som gäller: Att få till den perfekta, gyllenbruna crêpen.