GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Overallmän rånade Lantan – märkesjackor för halv miljon stals

Nästan två år efter rånet mot Lantan Outlet i Everöd ställs elva personer inför rätta.
Sex av männen är misstänkta för att ha rånat butiken på märkeskläder för en halv miljon.
Everöd • Publicerad 12 januari 2023
kollage
kollage

Polisen hade fått uppgifter om att rånarna var fem stycken, iklädda vita overaller, munskydd och luvtröjor. Enligt polisens PM ska minst en av rånarna ha slagit mot butikspersonalen med en stor träpinne eller påk.

Butiken rånades på en stor mängd exklusiva märkeskläder – framförallt av märket Parajumper, som är ett av flera märken som återkommande dyker upp när poliser gör husrannsakningar hemma hos kriminella.

Flyktbilen var falskreggad. Föraren satt under rånet kvar bakom ratten, väntade på sina kumpaner.
Flyktbilen var falskreggad. Föraren satt under rånet kvar bakom ratten, väntade på sina kumpaner.Foto: Polisen

När polisen kom fram till Lantan ska dock rånarna hunnit springa ut ur butiken med sitt byte som de – enligt bilderna från butikens övervakningskamera – sedan pressat in i en falskregistrerad skåpbil.

Märkeskjackor kastades ned i jättelika kassar.
Märkeskjackor kastades ned i jättelika kassar.Foto: Polisen

Bilderna inne från butiken visar hur en av rånarna slår mot butikens kassadisk. Bakom disken står butikspersonal och en kassaapparat ska ha slagits sönder. Flera av rånarna bär med sig stora kassar in i lokalen och kassarna fylls med kläder.

Rånarna tar sig in i butiken.
Rånarna tar sig in i butiken.Foto: Polisen

De misstänkta rånarna är idag mellan 33 och 17 år gamla. Den yngste av dem var – då rånet begicks – alltså bara 16 år fyllda.

Nu, nästan två år efter rånet väcks åtal. Elva personer ställs inför rätta. Sex av dem är misstänkta för själva rånet. Enligt åtalet ska rånarna fått med sig kläder för en halv miljon kronor.

Över 60 märkesjackor ska ha tagits från butiken.
Över 60 märkesjackor ska ha tagits från butiken.Foto: Polisen

En 28-åring erkänner att han varit med och rånat butiken, övriga fem nekar till brott.

Lantan i Everöd efter rånet.
Lantan i Everöd efter rånet.Foto: Mikael Hallqvist
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.