1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nu startar nattvandringarna igen på Gamlegården

Det ska vara självklart att känna sig trygg på Gamlegården – dygnet runt, året om, på bussen och i köpcentret. Därför samarbetar Kristianstads kommun med ABK, Polisen och Fältgruppen på Kristianstads kommun kring nattvandring.
Kristianstad • Publicerad 19 november 2021
Nu är det dags för föräldrar och vuxna att ge sig ut nattetid. Nattvandring.nu har dragit igång sin verksamhet på Gamlegården.
Nu är det dags för föräldrar och vuxna att ge sig ut nattetid. Nattvandring.nu har dragit igång sin verksamhet på Gamlegården.Foto: Sofyan Aswad

Nu är det dags för drivna föräldrar och vuxna att ge sig ut nattetid. Nattvandring.nu har dragit igång sin verksamhet på Gamlegården. Tanken är att nattvandrarna ska finnas på hela Näsby.

– På stiftelsen nattvandring.nu ser man just nu ett ökat intresse för nattvandringar. Detta trots coronapandemin, som på vissa ställen lett till paus på grund av rädsla för smitta, säger Jan-Olof Nilsson, från nattvandring.nu Skåne-Blekinge.

På stiftelsen nattvandring.nu ser man just nu ett ökat intresse för nattvandringar, säger Jan-Olof Nilsson, från nattvandring.nu Skåne-Blekinge.
På stiftelsen nattvandring.nu ser man just nu ett ökat intresse för nattvandringar, säger Jan-Olof Nilsson, från nattvandring.nu Skåne-Blekinge.Foto: Sofyan Aswad

– Vi är inga poliser och ska inte ingripa, utan mest synas. Vår närvaro kan också vara bra för att störa sånt som de inte ska syssla med, säger han.

Syftet med nattvandringen är dels att visa att de vuxna finns och att de ser vad som händer, och dels att ha kontakt med ungdomarna i gängen.

Intresseförfrågningar om deltagande börjar komma in och det är högt intresse från boende på Näsby.

”Vi är glada att så många föreningar är intresserade av att följa med på detta värdefulla uppdrag för Kristianstads ungdomar”, säger Malin Månsson, teamledaren.
”Vi är glada att så många föreningar är intresserade av att följa med på detta värdefulla uppdrag för Kristianstads ungdomar”, säger Malin Månsson, teamledaren.Foto: Sofyan Aswad

– Vi vill att alla invånare ska vara trygga och att vi som vuxna alltid finns där. Det är viktigt att som vuxen visa sig på stan och andra platser där unga samlas, säger Malin Månsson, teamledaren.

– Vi är glada att så många föreningar är intresserade av att följa med på detta värdefulla uppdrag för Kristianstads ungdomar. Många föreningar kommer att delta under hösten.

Vill du engagera dig och hjälpa till med nattvandring?

Anmäl dig till Johanna Thuresson från Fältgruppen via 0728-853743.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.