1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Misstänkte förskolepedofilen har även jobbat i Östra Göinge

Mannen – som misstänks för två övergrepp på en förskola i Kristianstad – har tidigare haft praktik i Hanaskog.
Enligt Östra Göinges kommun finns det inga indikationer om ”oegentligheter” i samband med mannens praktik i nuläget.
Hanaskog • Publicerad 16 maj 2022 • Uppdaterad 19 maj 2022
Östra Göinge kommun.
Östra Göinge kommun.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen arbetade som barnskötare och misstänks för våldtäkt mot barn samt grovt sexuellt övergrepp mot ett annat barn på en förskola i Kristianstad. Han misstänks även för barnpornografibrott, något han erkänt.

Östra Göinge kommun skriver på sin hemsida att det uppkommit spekulationer om att den misstänkta förskolepedofilen även ska ha arbetat på någon förskola i Östra Göinge kommun.

Av det skälet har kommunen begärt ut handlingar

Genom detta konstateras det följande: Mannen har inte varit anställd i Östra Göinge kommun men har vid två tillfällen gjort sin praktik på Agnebergs förskola i Hanaskog. Det rör den 14 till 25 oktober 2019 samt den 7 till 25 september 2020.

Inför praktiken har personen lämnat utdrag ur belastningsregistret utan anmärkning till både aktuell högskola och ansvarig handledare i kommunen, enligt gällande rutiner.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Viktor NordbladSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.