Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Misstänkt släppt – bevisningen räcker inte för att häkta honom

Mannen som misstänks för mord på en ung kvinna på Gamlegården släpptes på måndagen. ”Bevisningen räcker inte i nuläget för att begära honom häktad”, säger åklagare Christofer Ramkvist.
Kristianstad • Publicerad 21 oktober 2021
Polisens tekniker undersökte lägenheten där kvinnan hittades på söndagen.
Polisens tekniker undersökte lägenheten där kvinnan hittades på söndagen.Foto: Jens Christian

Mannen greps och anhölls på söndagen som misstänkt efter att en kvinna i 20-årsåldern hittats död i en lägenhet på Gamlegården.

– Han är på fri fot nu och är fortfarande misstänkt. Vi utreder händelsen som mord, säger åklagare Christofer Ramkvist på måndagsförmiddagen.

Annons

Det var vid 11-tiden på söndagen som ambulans larmades till en lägenhet på Bataljonsvägen i Kristianstad. Ambulanspersonalen fann där en avliden kvinna i 20-årsåldern.

Det var mannen, som senare greps och anhölls, som slog larm. Brottsplatsen spärrades av och under söndagen genomförde polisen en kriminalteknisk undersökning av lägenheten.

Vilken relation hade mannen och kvinnan?

– De var bekanta.

Vad avled kvinnan av?

– En rättsläkare har genomfört en första undersökning av offrets kropp, som ska obduceras. Efter det får vi en preliminär uppfattning om hur hon dog, säger Christofer Ramkvist.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons