1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Mamma ska ha lurat till sig bidrag

En Kristianstadsbo är åtalad för bidragsbrott. Enligt åklagaren har hon lurat till sig totalt 89 825 kronor i tillfällig föräldrapenning.
Kristianstad • Publicerad 13 oktober 2020
Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018.
Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018.Foto: Bosse Nilsson

Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018. Sammanlagt ska hon fått 89 825 kronor från Försäkringskassan.

Hon har uppgett att hon har inte varit på sitt jobb utan varit hemma för vård av sjukt barn. Men i själva verket ska hon ha varit ledig, haft semester, själv varit sjuk eller så har barnet varit i skolan och hon på jobbet.

I åklagarens bevisning finns bland annat frånvaro- och närvarorapportering från hennes arbetsgivare och från barnets skola.

Kvinnan förnekar brott.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.