1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Julmusiken följer gående över gatan

Ett övergångsställe i centrum har redan kommit i julstämning. Vid rött ljus spelas ”Hej tomtegubbar” och vid grönt ”Bjällerklang”.
Kristianstad • Publicerad 17 november 2021
På Nya Boulevarden kan du höra musik när du går över gatan.
På Nya Boulevarden kan du höra musik när du går över gatan.Foto: Tommy Svensson

Snart anländer de nya juldekorationerna för gågatorna.

Startskottet för julen har gått. Gångtrafikanter kan lyssna till julmusik vid tre av övergångsställena mellan Västra Boulevarden och Nya Boulevarden.

”Många har blivit väldigt glada”
Jonas Schrevelius, tekniska förvaltningen

– Det är de enda övergångsställen i södra Sverige som har musik, men det finns på andra orter längre norrut, säger Jonas Schrevelius, enhetschef för drift och skötsel på tekniska förvaltningen.

Kristianstads kommun gör julsatsningen i samarbete med Kristianstad City. Vid rött ljus spelas ”Hej tomtegubbar” och vid grönt ”Bjällerklang”.

– Många har blivit väldigt glada. Det blir ett nytt inslag som man inte sett tidigare. Det har varit många leenden runt övergångsställena.

Fler julnyheter är på ingång. Snart beräknas en ny vinterbelysning till gågatorna Västra och Östra Storgatan anlända, om leveranserna fungerar under pandemin.

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.