1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Jägaren fick byta bössa mot kamera – såg åtta vargar

I trakterna kring Östra Sönnarslöv var två jägare ute på dovvilt- och vildsvinsjakt. De fick en mycket pulshöjande upplevelse. Magnus Hellström är säker på sin sak. Det finns minst åtta vargar i reviret.
Östra Sönnarslöv • Publicerad 2 november 2021
Vargar fångade på bild i Linderödsreviret?
Vargar fångade på bild i Linderödsreviret?Foto: Skärmavbild av Magnus Hellströms foto.

De lyckades fälla en dovhjort och beslöt att sitta kvar ett tag till på sina respektive vak, in i kvällningen, för att se om de nattaktiva vildsvinen skulle ge sig tillkänna.

– Min kompis skrev att det kommer grisar i skogen. Jag tog upp min värmekamera och jag upplevde direkt att det där är ingen gris, det är ju en hund, säger Magnus Hellström.

Men hunden var en varg! När Magnus flyttar fokus 60 meter bort till platsen där han fällt hjorten, kommer nästa chock

– Där står ju sju vargar och jag har varken sett eller hört dem förrän nu. Jag har en filmsnutt på några minuter. Man ser tydligt att det är varg. Två av dem är betydligt större än de andra. Jag kan svära på att det är åtta vargar.

Magnus var inte längre så pigg på att hämta sin skjutna hjort.

– En varg kan jag kanske klara av, men åtta leker man inte med.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.