Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Inga-Lill Bengtsson: Inga-Lill Bengtsson: ”Visst är det okej att kramas nu”

Idag fick jag en kram. Så gott den värmde. ”Visst är det okej att kramas nu”, sa vi, utan att fråga varandra om vaccination först.
För mig är det självklart att mina vänner är vaccinerade.
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Kristianstad • Publicerad 10 oktober 2021 • Uppdaterad 11 oktober 2021
Inga-Lill Bengtsson
Detta är en personligt skriven text i Mosaik Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inga-Lill Bengtsson, redaktör Kb Mosaik.
Inga-Lill Bengtsson, redaktör Kb Mosaik.Foto: Lasse Ottosson

Lite osäkert hur vi ska hälsa numera. Ta i hand gör jag inte så ofta längre, pandemin är fortfarande kvar. Ett ”hej” räcker oftast när vi möts. Att bara få mötas, både på jobbet och i vardagen, är verkligen härligt.

”Hon frågar försynt om hon kan få en tidning”
Inga-Lill Bengtsson

En dam med rollator går fram och tillbaka utanför redaktionen. Jag öppnar. Hon frågar försynt om hon får en tidning. ”Den är jättebra” säger hon. Minuten senare kommer en kvinna in med sin son. Hon vill prata om hur dyrt det blivit att handla i vissa affärer. Med fyra barn kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop, hon undrar om vi kan skriva.

Annons

Det var första gången vi möttes, men hon vet vilka vi är, och vad vi gör.

Många nya kollegor. Norra Skåne och Kristianstadsbladet, med Kb Mosaik, ska bli en redaktion.
Många nya kollegor. Norra Skåne och Kristianstadsbladet, med Kb Mosaik, ska bli en redaktion.Foto: Lasse Ottosson

Båda mötena värmer i hjärtat. Tack för tipsen, tack för förtroendet. Och tack för att vi äntligen kan ses och ta emot besökare. Det har varit en märklig tid.

”De två vill ge unga mod att våga prata om sina känslor”
Inga-Lill Bengtsson

Jag är stolt över kollegan Sofyan Aswads reportage om hiphopstjärnan Henok Achido och Tim Omorogieva, från Youngstival. I höst ska de möta unga. Jag har tidigare samtalat med Tim Omorogieva. Han gör mycket för att stötta unga på olika sätt. Värmer också i hjärtat.

De två vill ge unga mod att våga prata om sina känslor, problem och krav. Hur de kan möta samhället på ett konstruktivt sätt. För en vilsen tonåring som söker sin väg kan frestande enkla val vara enkla för stunden, men på sikt innebära en förlorad framtid. Läs mer om Henok Achido och Tim Origieva på sidan 16.

Östra Göinge har fått bättre företags klimat, Ammar Alsaleh har fått jobb via matchning. Läs mer på sidorna 14-15.

”De gör ett fantastiskt jobb med att sortera tusentals leksaker”
Inga-Lill Bengtsson

Drop in vaccineringen på Gamlegården har gått väldigt bra och Familjehuset har öppnat, för massor av nya möten. Läs mer på sidorna 18-19.

Kb Mosaik har mött Rami Iskif och Saffana Krayem, från Syrien. De gör ett fantastiskt jobb med att sortera tusentals leksaker i Stiftelsen Leokseums arkiv, en viktig del av svenska kulturhistoria. Lite kul att Rami Iskif själv låg i en barnvagn från Brio när han var liten. Läs mer på sidan 6-8.

Fotnot: Har du problem med surfplatta, nyfiken på e-böcker, videosamtal eller något annat digitalt? Under eMedborgarveckan den 11-17 oktober bjuder Biblioteken i Kristianstad in till workshop och föreläsningar. Och ”Digidel” – ett digitalt lärcenter – invigs den 15 oktober. Värt en smiley.

Norra Skåne blir en edition av Kristianstadsbladet.
Norra Skåne blir en edition av Kristianstadsbladet.Foto: Simon Rehnström
Annons
Annons
Annons
Annons