Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Hemlig övervakning ledde polis till knarkgömma – trippelhäktad 23-åring i centrum

Tack vare hemlig övervakning kunde polisen slå till mot en bostad i Kristianstadstrakten – och hitta 52 000 narkotikaklassade tabletter.
Fyra män – varav en av dem är den 23-åring som är trippelt häktad för grova brott i anslutning till de våldsdåd som skakat Hässleholm – åtalas nu för det och flera andra narkotikabrott.
Hässleholm/Kristianstad • Publicerad 1 mars 2023
Den 21 september stoppade polisen en 37-årig man i utkanten av en ort i Kristianstads kommun.
Den 21 september stoppade polisen en 37-årig man i utkanten av en ort i Kristianstads kommun.

Den 21 september stoppade polisen en 37-årig man i utkanten av en ort i Kristianstads kommun. Vad 37-åringen inte visste då var att polisen sedan länge inte bara haft hemlig övervakning av hans elektroniska kommunikation.

I en källare, hos en 37-årig man bosatt i en ort i Kristianstads kommun, hittade polisen två väskor fullproppade med narkotikaklassade tabletter. Enligt 37-åringen förvarade han dem bara åt en 23-åring från Hässleholm. Bild ur polisens förundersökningsprotokoll.
I en källare, hos en 37-årig man bosatt i en ort i Kristianstads kommun, hittade polisen två väskor fullproppade med narkotikaklassade tabletter. Enligt 37-åringen förvarade han dem bara åt en 23-åring från Hässleholm. Bild ur polisens förundersökningsprotokoll.Foto: Polisen

Polisen hade även avlyssnat och övervakat två av de andra som nu åtalats – varav den ene är den 23-åring som pekats ut som ledande figur i ett av de kriminella nätverken som är i konflikt i Hässleholm.

Annons

Polisen visste alltså mycket väl att den skulle hitta narkotika i 37-åringens bostad, men just då var han själv mest orolig över att han hade kört olagligt.

– Olovlig körning absolut, jag köper det. Men sen kolla igenom min bil, jag bara ”jaha är jag misstänkt för nåt”? säger han i ett polisförhör om att han blev stoppad.

Tabletterna var bland annat av märket Taparadol, vilket är narkotikaklassat och kan, enligt NFC, vid mängdpraxis jämställas med Tramadol.
Tabletterna var bland annat av märket Taparadol, vilket är narkotikaklassat och kan, enligt NFC, vid mängdpraxis jämställas med Tramadol.Foto: Polisen

När polisen berättar vad man vet erkänner han att han har narkotika hemma, men hävdar att han bara förvarar den åt 23-åringen, som just nu är häktad för tre andra grova brott – däribland anstiftan till försök till mord, för skjutningen på Skolgatan i oktober.

När polisen slog till fanns bara två väskor kvar, som innehöll närmare 52 000 narkotikaklassade tabletter. Resten ska ha hämtats lite i taget, av olika personer.

Utöver det narkotikabrott som 30-åringen och de andra två åtalas för tillsammans, vid Kristianstads tingsrätt, har åklagaren åtalat honom för ytterligare två. Det ena narkotikabrottet rör ett innehav av 214 gram hasch, det andra för att vid sex tillfällen, mellan den 1 och 28 augusti, ha överlåtit sammanlagt 45 gram kokain till den fjärde åtalade – en 36-årig Kristianstadsbo.

En av de två tablettfyllda väskor som polisen hittade och beslagtog i 37-åringens källare. Bild ur förundersökningsprotokollet.
En av de två tablettfyllda väskor som polisen hittade och beslagtog i 37-åringens källare. Bild ur förundersökningsprotokollet.Foto: Polisen

Kristianstadsbon är i sin tur åtalad för narkotikabrott, för att ha köpt och innehaft samma mängd kokain, helt eller delvis i överlåtelsesyfte.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons