Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Gör dig själv en e-tjänst på Digitalidag

Statens servicecenter hjälper människor med att möta myndigheter via e-tjänster. Den 15 oktober är det en digital dag i hela Sverige.
Kristianstad • Publicerad 15 oktober 2021
Statens servicecenters kontor har digital dag den 15 oktober.
Statens servicecenters kontor har digital dag den 15 oktober.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bland annat kan den som har frågor om digitala verktyg och tjänster ringa till 010-550 25 00 under dagen. Växeln är öppen mellan klockan 9-17 och skapas bland annat tillsammans med Post- och telestyrelsen (PTS). I telefonen svarar människor från Arbetsförmedlingen, PRO, SEB, Statens servicecenter, Telia, Tre och Techbuddy.

På Statens servicekontor på Spannmålsgatan kan man även andra dagar mellan klockan 10-16 få hjälp med att använda e-tjänster i kontakten med olika myndigheter som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Både privatpersoner och företagare är välkomna.

Annons

– Våra medarbetare kommer till stadsbiblioteket klockan 10-12.30 och 14-16.00. Biblioteken får ofta frågor om kommunala e-tjänster och de är duktiga på detta. Vi fungerar som ett komplement och ger stöd på plats den 15 oktober, säger Caroline Johansson Sjöwall, presskommunikatör på Statens servicecenter.

– Vi guidar många till hur man skaffar Bank-ID, som är nyckeln till många e-tjänster. Vi har uppdraget att hjälpa människor att bli mer digitala. Är man icke-digital kan man behöva gå till ett kontor för att få hjälp. Vi stöttar på svenska och engelska, vid andra språk kopplar vi in en tolk.

Digitalidag är en del av eMedborgarveckan på biblioteket 11-17 oktober

”Vi guidar många till hur man skaffar Bank-ID, som är nyckeln till många e-tjänster.”
Caroline Johansson Sjöwall, presskommunikatör på Statens servicecenter
Carina PersianSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons