Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Första BRA-flyget hade 26 resenärer: ”Liten tävling mellan oss”

Efter en sommar utan flyg kunde 26 förväntansfulla passagerare embarkera det nya planet från BRA.
Kristianstad • Publicerad 8 september 2023
I våras meddelade Skåneflyg att de lägger ner sin flygtrafik till och från Kristianstad Österlen Airport.
I våras meddelade Skåneflyg att de lägger ner sin flygtrafik till och från Kristianstad Österlen Airport.

I våras meddelade Skåneflyg att de lägger ner sin flygtrafik till och från Kristianstad Österlen Airport. Sista planet gick den 25 juni.

Men drygt två månader senare var det dags för take-off igen. Nu är det BRA, Braathens Regional Airlines, som trafikerar sträckan Kristianstad-Växjö-Stockholm.

Flygkaptenen Peter Berg fick även klippa av invigningsbandet.
Flygkaptenen Peter Berg fick även klippa av invigningsbandet.Foto: Lasse Ottosson
Annons

– Det här är en liten tävling mellan oss flygplatser. Vi hoppas båda att vi ska få så många passagerare att det kan gå ett plan från vardera flygplats, säger Jonas Haak, vd för Kristianstad Österlen Airport.

Innan det blir av är BRA:s lösning att planet studsar ner i Växjö och plockar upp passagerare där. 20 minuter extra beräknas den mellanlandningen ta.

Att flygturen nu tar 1 timme och 40 minuter verkade dock inte avskräcka de första passagerarna. 26 biljetter var sålda till premiärturen från Kristianstad som gick 06.20. I folkmun kallas turen för ”fakiren”.

Passagerarna embarkerar det första flyget som ska gå 06.20. BRA flyger med ART72, ett italienskt-franskt flygplan som  uppges vara säkert och billigt i drift.
Passagerarna embarkerar det första flyget som ska gå 06.20. BRA flyger med ART72, ett italienskt-franskt flygplan som uppges vara säkert och billigt i drift.Foto: Lasse Ottosson
Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons