Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Föreningarna gör gemensam sak – bjuder in till Kulturdagar i höst

Den som tycker att det aldrig händer något i Hässleholm har inte tittat åt Kulturhusets håll.
Höstprogrammet är släppt och fullpackat med evenemang för såväl de allra yngsta som de allra äldsta – ända fram till jul.
Hässleholm • Publicerad 12 september 2023
I det fullspäckade programmet ryms minst sagt kultur i alla dess former.
I det fullspäckade programmet ryms minst sagt kultur i alla dess former.Foto: Sofia Åström

På torsdag den 24 augusti bjöd Kulturhuset och flera av stadens, där verksamma, föreningar in till mingel och presentation av höstens kulturprogram – i just Kulturhuset.

– Jag tycker det är ett väldigt brett och varierat program, där det finns något för alla. Och väldigt mycket för barn och unga, säger Catharina Hjalmarsson, kulturutvecklare/programansvarig på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

I det fullspäckade programmet ryms minst sagt kultur i alla dess former.

Delar av föreningsgänget från minglet. Marcus Frennemark (teaterföreningen), Christer Hansson (jazzklubben), Lena Bäckström (konstföreningen), Annica Hansson Borg (Hässleholms Filmstudio), Samuel Ek (jazzklubben), Liga Lagzdina (MedVind).
Delar av föreningsgänget från minglet. Marcus Frennemark (teaterföreningen), Christer Hansson (jazzklubben), Lena Bäckström (konstföreningen), Annica Hansson Borg (Hässleholms Filmstudio), Samuel Ek (jazzklubben), Liga Lagzdina (MedVind).Foto: Sofia Åström

I höst kommer det helt enkelt koka i Kulturhuset flera gånger i veckan – ända fram till nyår. Och bakom evenemangen står både lokala föreningar, kommunen själva och externa arrangörer.

– Om man vill arrangera här i Hässleholms Kulturhus så har vi flera fina lokaler till förfogande. Är det ledigt så har man möjlighet att boka och hyra in sig. Tanken är att det ska vara ett hus som det är möjligt för flera att arrangera i, säger Catharina Hjalmarsson.

Föreningsgänget hoppas på 3 000 besökare till Kulturdagarna.
Föreningsgänget hoppas på 3 000 besökare till Kulturdagarna.Foto: Sofia Åström

Ett nytt och bland de mest anmärkningsvärda tillskotten i höst är att Hässleholm får sina egna ”Kulturdagar”.

Det är flera av stadens föreningar som tagit initiativ, gjort gemensam sak och bjuder den 28 till 30 september in till en helg fullspäckad med kultur – av olika slag.

Shima Niavarani och The Real Group är två exempel på artister som kommer till Hässleholms kulturhus i höst.
Shima Niavarani och The Real Group är två exempel på artister som kommer till Hässleholms kulturhus i höst.Foto: Sofia Åström
Program

Kulturdagarna i Hässleholm – 28-30 september

Torsdag 28/9

19.30: Georg Riedel och Jan Lundgren, musik i Röda salongen.

Fredag 29/9

19.00: QUATTRO: Per Tengstrand – Freedom of the Will, musik och film i Röda salongen.

Lördag 30/9

11.00 och 14.00: Allt som är mitt, cirkusteater för barn i Blå salongen.

13:00: Kulturskolans cafékonsert, musik i Entréhallen.

14.00-17.00: Se vår konst – barnens tid i konsten, visning och fotokonstworkshop.

18:00: Malmö Opera – Kronbruden, musikteater i Röda salongen.

Konstföreningen har under hela helgen utställningar i gallerian. Bland annat ”Se vår konst – barnens tid i konsten”, ett projekt av barn och för barn i samarbete med MedVind och kommunen. Det kommer också presenteras ett barnboksprojekt från lokala tatueraren Felicia Witte.

Karl LjungbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons