1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Flera bilar i brand vid vattentornet

Sent på onsdagskvällen fattade två bilar eld på parkeringen mittemot vattentornet i Kristianstad. Natten till onsdag brann tre bilar på Näsby gård.
Kristianstad • Publicerad 14 april 2022
Brand vid vattentornet
Brand vid vattentornetFoto: Filip Edvardsson

Vid 22-tiden fick SOS in ett larm om en brinnande bil på parkeringen mellan vattentornet och järnvägsspåren i Kristianstad.

”De två bilarna hade brunnit ordentligt, men vi har kontroll på läget,”
Karl-Magnus Larsson, räddningstjänsten klockan 22.25

När räddningstjänsten kom till platsen brann två bilar, en tredje hade skadats.

– De två bilarna hade brunnit ordentligt, men vi har kontroll på läget, säger räddningstjänstens inre befäl Karl-Magnus Larsson vid klockan 22.25.

Vet ni vad som startat branden?

– Nej, vi vet inte vad som orsakat den. Men det har ju brunnit lite bilar, senast i natt, så vi larmade dit polisen omgående när vi fick larmet.

Tre bilar brann på Näsby gård natten till onsdag.
Tre bilar brann på Näsby gård natten till onsdag.

Polisen har i sin tur gjort en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen person är misstänkt på natten till torsdagen. Inge person kom till skada.

Natten till onsdag fick räddningstjänsten larm klockan 01 om brinnande bilar på Näsby gård. När räddningstjänsten kom fram till platsen brann det kraftigt i tre bilar på en parkeringsplats.

Bilarna gick inte att rädda. Räddningstjänsten stannade kvar på platsen tills dess att bilarna hade brunnit klart.

Bilarna brann mycket, de gick inte att rädda.
Bilarna brann mycket, de gick inte att rädda.
KB
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.