1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler barn kan få gratis simskola

Satsningen på gratis simskola för barn i Hässleholm var mycket lyckad. Grupperna var fulla. 160 barn fick värdefull vattenvana. Nu får 160 barn till möjligheten när Sparbanken Skåne fortsätter med sitt stöd.
Hässleholm • Publicerad 11 juli 2021 • Uppdaterad 12 juli 2021
160 barn ska få simskola gratis i höst.
160 barn ska få simskola gratis i höst.Foto: Daniel Larsson

Sparbanken Skåne och simklubben S 71 fortsätter sitt samarbete. I höst blir det därför nya grupper för Baddaren på Qpoolen, helt gratis för barnen.

– Att kunna simma är livsviktig kunskap. Det får inte vara en fråga om att inte ha råd. Vi tror att en ny omgång med Baddaren till hösten kan göra skillnad för många, inte minst för de som inte kunde få plats i våras, säger bankchef Gunilla Bengtsson.

”Ju tidigare barn får vattenvana desto bättre”
Tobias Thorgren, ordförande i S 71

Under våren deltog 160 barn i simundervisningen för att lära sig bad och vattenvana. Målet var att skapa vattenvana och simkunnighet hos fler barn.

Under hösten 2021 kan 160 barn delta i två omgångar. Det blir möjligt genom samarbetet mellan Sparbanken Skåne, bankens ägare Sparbanksstiftelsen 1826 och S71.

– Vårens grupper blev helt fulla, så satsningen har verkligen varit lyckad. Ju tidigare barn får vattenvana desto bättre. Att vi kan fortsätta erbjuda Baddaren gratis är toppen, säger Tobias Thorgren, ordförande i S 71 i Hässleholm.

Att kunna flyta med platta ingår i simmärket Baddaren.
Att kunna flyta med platta ingår i simmärket Baddaren.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Anmälan till Baddaren kan göras från den 11 juli på S71:s hemsida.

Fotnot: För att klara Baddaren ska du kunna doppa huvudet under vattnet, andas ut/blåsa ut under vattnet och glida med platta eller simdyna.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.