Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fängelse för bombhot på buss

19-åringen som uttalade ett bombhot på en buss i Kristianstad den 10 juni har nu dömts för flera brott. Han döms till fängelse i fem månader. Han ska också betala skadestånd till fem offer.
Kristianstad • Publicerad 26 augusti 2020
Bussen fick utrymmas. Nationella bombskyddet tillkallades och delar av centrum spärrades av.
Bussen fick utrymmas. Nationella bombskyddet tillkallades och delar av centrum spärrades av.Foto: Lasse Ottosson

19-åringen gick på en av bussarna på Centralstationen i Kristianstad. Han hotade med att det fanns en bomb ombord.

Bussen fick utrymmas. Nationella bombskyddet tillkallades och delar av centrum spärrades av.

Annons

– Vi frågade honom om han hade biljett. Då sa han ”det finns en bomb på bussen”. Sedan sprang han ut ur bussen. Jag visste inte om han ljög, berättade chauffören för Kristianstadsbladet strax efter händelsen.

19-åringen döms för olaga hot för händelsen på bussen. Han har också gjort sig skyldig till flera andra brott, bland annat ringa narkotikabrott och våld och hot mot tjänsteman.

Straffet blir fängelse i fem månader. 19-åringen ska också betala skadestånd på mellan 5000 och 10 000 kronor till fem olika offer. Två av dem befann sig på bussen under bombhotet. Bussbolaget Transdev Sverige AB får inget skadestånd.

Linn JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons