Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Domen klar: Tränaren stängs av i över ett år –”Parodi på hög nivå”

Vilan BoIS-tränaren Johan Tinné fick rött kort efter bortamatchen mot Bjärlöv i division 6 Nordöstra B för två veckor sedan. Domarna upplevde situationen som hotfull. Nu straffas Johan Tinné hårt. Han stängs av i ett år och två månader – och föreningen Vilan BoIS granskas av förbundet.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 11 september 2020
Vilans BoIS tränare och eldsjäl Johan Tinné stängs av i över ett år efter kalabaliken efter matchen mot Bjärlöv för två veckor sedan.
Vilans BoIS tränare och eldsjäl Johan Tinné stängs av i över ett år efter kalabaliken efter matchen mot Bjärlöv för två veckor sedan.Foto: Victor Lindstammer

– Jag trodde att det skulle stanna vid böter. Men ett år och två månader… det är det sjukaste jag har varit med om”, säger Johan Tinné efter chockbeskedet.

På torsdagsmorgonen kom domen från Skånes FF:s disciplinnämnd.

Annons

Tinné stängs av – både som ledare och spelare – från 11 september 2020 till 10 november 2021.

Det är ovanligt att ledare får så hårda och långa straff.

– Johan Tinné har uppfört sig fullständigt oacceptabelt. Det normala är bötesstraff, men när det inte hjälper får man ta till avstängning, säger Göran Nilsson, ordförande i Skånes FF:s disciplinnämnd, till Kristianstadsbladet.

Skånes FF har diskuterat tränaren flera gånger förut.

– Det är i princip fysiska angrepp, hot och mycket annat, säger Göran Nilsson.

Johan Tinné var beredd på ett bötesstraff.

– Domen är en parodi på hög nivå.

– Man tänker främst på killarna i laget. Hur ska vi kunna fortsätta driva verksamheten?

I praktiken driver Johan Tinné Vilan BoIS ensam. Skånes FF ska nu granska hur föreningen sköts.

– Det finns ingen styrelse. Det är mycket tveksamt om det är legitimt att driva en förening på det viset, säger Göran Nilsson.

Annons

Johan Tinné vet i dag inte hur framtiden ser ut – varken för honom eller för Vilan BoIS.

– Det är surt. Jag älskar fotboll, men man får lära sig älska något annat. Jag älskar fotboll, föreningslivet och grabbarna.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons