GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

De unga ska få dansa på Kulturnatten i Kristianstad

Mixen är poängen, som vanligt. Men visst är satsningen tydlig: Det unga Kristianstad ska få dansa under Kulturnatt 2022.
Kristianstad • Publicerad 22 april 2022 • Uppdaterad 25 april 2022
Mycket musik av olika slag finns i programmet med cirka 100 punkter.
Mycket musik av olika slag finns i programmet med cirka 100 punkter.

Efter två tysta år har arrangörsgruppen jobbat fram en kraftfull manifestation av stadens kulturliv. Cirka 100 punkter finns på programmet, med start kring lunchtid fredag 20 maj och final strax före midnatt lördag 21 maj.

Det handlar som vanligt om mixen när de olika aktörerna öppnar scenrummen, men visst tar musiken stor plats: Med symfonikernas Pink Floyd-tribut i Trefaldighetskyrkan, Motettkörens vår- och sommarsånger i Östermalmskyrkan och Kristianstads Storbands 50-årskalas på Stora Torg. Backyard Babies frontman lockar rockpubliken till Biljardkompaniet, där The Fleshtones – de legendariska garagerockarna från New York – får runda av hela kalaset.

Graffiti för barn med Gustaf är ett av Kulturnatts workshops-inslag.
Graffiti för barn med Gustaf är ett av Kulturnatts workshops-inslag.Foto: Pressbild

För den unga publiken? En rejäl satsning med utescen vid Kulturkvarteret och starkt fokus på klubb, hip hop och r'n'b.

Hela programmet finns på kristianstad.se

Anders MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.