Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Dagab varslar igen – 25 försvinner från lagret

Efter förra årets jättevarsel på tjänstemannasidan varslar nu Dagab om att 25 personer får sluta på lagret.
– Med tanke på de volymtapp vi haft senaste tiden, så kändes det ganska väntat, säger Daniel Källström, Handels klubbordförande.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2023
Dagab varslar lagerpersonal i Hässleholm. Varslet innebär att 25 kan få sluta.
Dagab varslar lagerpersonal i Hässleholm. Varslet innebär att 25 kan få sluta.Foto: Carl-Johan Bauler

Det var i januari förra året som 130 tjänstepersoner, via en förinspelad video, varslades av Dagab (tidigare Bergendahls Food), varav till slut cirka 120 tjänster försvann.

Nu har företaget varslat om att 25 tjänster försvinner från lagret.

Annons

– Varslet har lagts idag. Vi håller informationsmöten hela dagen med alla medarbetare, säger Marie Svaton, Dagabs kommunikationschef, på onsdagen.

Förra veckan kom beskedet att även elva provanställda på lagret får sluta.

På onsdagen varslade företaget om att 25 tjänster försvinner från lagret. Förra veckan kom också beskedet att elva provanställda inte får fortsätta.
På onsdagen varslade företaget om att 25 tjänster försvinner från lagret. Förra veckan kom också beskedet att elva provanställda inte får fortsätta.Foto: Carl-Johan Bauler

Vad är bakgrunden?

– Bakgrunden är att vi har minskade volymer i lagret i Hässleholm, till följd av omvärldsperspektiv, som har skett under 2022. Vi har inte riktigt fullt att göra för alla medarbetare, säger Marie Svaton.

På lagret jobbar cirka 365 fastanställda, berättar hon.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons