Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Chefen efter toppbetyg: ”Jag är mycket stolt över mina medarbetare”

Knislinge vårdcentral är Skånes näst bästa vårdcentral, enligt patienterna själva. Resultatet kommer från patienter som besökt vårdcentraler och som svarat på frågor i det som kallas Nationell patientenkät (NPE).
Knislinge • Publicerad 24 februari 2022
Cecilia Reinholdsson, verksamhetschef, Knislinge vårdcentral
Cecilia Reinholdsson, verksamhetschef, Knislinge vårdcentralFoto: Maja Ögren Andersson

.Betyget betyder mycket för vårdcentralen och dess anställda.

”Vi har en arbetsgrupp som stöttar varandra och sätter patienten i fokus”
Cecilia Reinholdsson, chef för Vårdcentralen Knislinge

– Jag är mycket stolt över mina medarbetare. Vi har en arbetsgrupp som stöttar varandra och sätter patienten i fokus, säger Cecilia Reinholdsson, verksamhetschef för Vårdcentralen Knislinge

Annons

Antalet listade patienter har ökat mycket de senaste åren. Cirka 8 800 finns listade där nu.

Knislinge vårdcentral, med 43-44 anställda, får blommor och tårta efter bra placering i en patientenkät för hela Sverige.
Knislinge vårdcentral, med 43-44 anställda, får blommor och tårta efter bra placering i en patientenkät för hela Sverige.Foto: Carina Persian
Vårdcentralen Knislinge. Den närmaste byggnaden är en nybyggnation på 490 kvadratmeter, framför den äldre delen på 1 330 kvadratmeter.
Vårdcentralen Knislinge. Den närmaste byggnaden är en nybyggnation på 490 kvadratmeter, framför den äldre delen på 1 330 kvadratmeter.Foto: Marie-Louise Lindell

– Vi sitter inte ner och är nöjda, vi diskuterar brister och ser till att rätta till dem för att öka patientsäkerheten. Det här är ett pågående arbete, säger Cecilia Reinholdsson.

”Vi diskuterar brister och ser till att rätta till dem”, säger  Cecilia Reinholdsson, verksamhetschef för Vårdcentralen Knislinge.
”Vi diskuterar brister och ser till att rätta till dem”, säger Cecilia Reinholdsson, verksamhetschef för Vårdcentralen Knislinge.Foto: Maja Ögren Andersson
Vårdcentralen Knislinge är bäst i nordöstra Skåne (enligt patienterna), och näst bäst i Skåne. Brösarps vårdcentral är bäst.
Vårdcentralen Knislinge är bäst i nordöstra Skåne (enligt patienterna), och näst bäst i Skåne. Brösarps vårdcentral är bäst.Foto: Mikael Persson
Fakta

Nationell patientenkät, NPE

Under 2021 har patienter fått svara på frågor om hur de har upplevt vårdcentralerna de besökt. 8 av 10 skåningar nöjda med sin vårdcentral. 82 procent anser att det var lätt att få en tid.

Första siffran anger placering vårdcentralen har i Skåne. Den andra siffran är helhetsintrycket (Max poäng är 100) som patienterna gett.

1. Vårdcentralen Brösarp, på 95,7

2: Vårdcentralen Knislinge, 92,6

3: Tryggakliniken Kristianstad, 92,1

12: Kristianstadkliniken, 88,9

17: Vårdcentralen Vilan, 88

54: Östra Läkargruppen Kristianstad, 83,3

60: Vårdcentralen Vänhem, Hässleholm, 82,4

63: Vårdcentralen Vä, 82,2

68: Capio Vårdcentral Kristianstad, 81,3

85: Vårdcentralen Östermalm, 79,7

94: Vårdcentralen Solbrinken, Hässleholm, 78,6

103: Capio Vårdcentral Hässleholm, 77,6

124: Vårdcentralen Näsby, 74,8

134: Capio Vårdcentral Broby, 72,8

148: Vårdcentralen Åhus, 69,5

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons