1. Svenska
  2. English
  3. العربية

95-åring nekades vaccin - tillhörde fel vårdcentral

Anhöriga fick besked om att deras mor skulle undantas från vaccinering på korttidsboendet Lyckåsa i Bjärnum. Orsaken var att hon är skriven på en vårdcentral i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2021
Orsaken var att hon är skriven på en vårdcentral i Hässleholm.
Orsaken var att hon är skriven på en vårdcentral i Hässleholm.Foto: Johannes Lindén

Torsdagen den 21 januari blev Henrik Palmquist uppringd i samband med att man skulle genomföra coronavaccinering på korttidsboendet Lyckåsa i Bjärnum.

Han fick då veta att hans 95-åriga mor inte skulle komma att få vaccin eftersom hon var registrerad hos vårdcentralen Vänhem i Hässleholm och inte vårdcentralen Solbrinken, som ombesörjer vaccineringen på Lyckåsa.

Anette Larsson, verksamhetschef på vårdcentralen Solbrinken, känner inte till fallet med Henrik Palmquists mor.

– Vi hade rustat med personal och resurser under några veckor, men fick sedan inte så mycket vaccin som vi blivit tilldelade.

Henrik Palmquist vände sig direkt till regionrådet Carl-Johan Sonesson (M) med sin problematik.

– Jag fick till svar av staben att man måste kunna lösa det här smidigt och att förfarandet inte lät bra och att min mamma kommer att bli vaccinerad på Lyckåsa snart.

Foto: Johan Nilsson/TT
Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.