Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

16 häktade i Hässleholms gängkrig

Fredagens häktning av tre personer som är misstänkta för bland annat anstiftan till försök till mord innebär att hela 16 personer med kopplingar till kriminella nätverk i Hässleholm har häktats under hösten.
Hässleholm • Publicerad 9 december 2022
Collage gängkrig Hässleholm
Collage gängkrig Hässleholm

Med de tre senast häktade uppger polisen, i ett pressmeddelande, att sammanlagt 16 personer har gripits och häktats i olika omgångar under hösten. De är misstänkta för bland annat grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott, försök till mord och anstiftan till försök till mord.

Under hösten har hässleholmarna fått vänja sig vid att se polisbilar, både på gator och i samband med olika att olika platser har genomsökts.
Under hösten har hässleholmarna fått vänja sig vid att se polisbilar, både på gator och i samband med olika att olika platser har genomsökts.Foto: Pernilla Ekdahl

I samband med detta har även flera vapen kunnat beslagtas.

Annons

De gripna och häktade är kända av polisen sedan tidigare och polisen tror att konflikten mellan de två kriminella nätverk som är inblandade har sin upprinnelse i narkotikahandel.

– Det är mycket tillfredsställande att vi nått bra resultat så här långt. Men vi kommer att fortsätta att hålla trycket uppe mot de kriminella nätverken, vi är inte färdiga, säger Niklas Årcén som är chef för lokalpolisområde Hässleholm.

Den 3 oktober utsattes tre personer för ett mordförsök på Skolgatan. En 22-åring skadades allvarligt, de andra två undkom utan skador. Nu är sammanlagt fem personer häktade, misstänkta för inblandning i mordförsöken.
Den 3 oktober utsattes tre personer för ett mordförsök på Skolgatan. En 22-åring skadades allvarligt, de andra två undkom utan skador. Nu är sammanlagt fem personer häktade, misstänkta för inblandning i mordförsöken.Foto: Jörgen Svensson

De tre personer som häktades på fredagen den 2 december är en man i 25-årsåldern och en tonårig pojke som är misstänkta för anstiftan av försök till mord i samband med mordförsöket på Skolgatan i Hässleholm i oktober, samt en kvinna i 25-årsåldern som är misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Av de 16 som häktats under hösten är en så kallat dubbelhäktad: en man i 25-årsåldern är misstänkt för både ett grovt vapenbrott i Tjörnarpstrakten i början av september samt för försök till grovt narkotikabrott i Hässleholm i slutet av månaden.

Gängkriget, eller den kriminella konflikten som är polisens benämning, har pågått sedan i våras. De första häktningarna gjordes den 12 september, av tre personer som är misstänkta för försök till grovt vapenbrott.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons