Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Trollacenter klar för äventyr

Det är många som är nyfikna på Trollacenter. Här finns flera olika lekplatser, två grillplatser, en hinderbana och en scen. Lagom till det stora tävlingen 10-mila var det invigning.
Glimåkra • Publicerad 15 maj 2019
Henrik Arvidsson och Carl Almström vid nya Trollacenter. Trollacenter har kostat 28 miljoner kronor. Boverket ger ett bidrag på halva summan.
Henrik Arvidsson och Carl Almström vid nya Trollacenter. Trollacenter har kostat 28 miljoner kronor. Boverket ger ett bidrag på halva summan.Foto: Marie-Louise Lindell

Det mesta var klart till invigningen.

– Det är många som är nyfikna och gärna vill prova,säger Carl Almström.Han har varit projektledare för aktivitetscentret som fått namnet Trollacenter.

Annons

Trollacenter har planerats i många år. Nu är centret äntligen klart. Hela området kan locka alla som bor i Glimåkra och i Östra Göinge till aktiviteter av olika slag.

– Tanken är att vi kan ha flera olika sorters evenemang här, säger Henrik Arvidsson.Han är enhetschef för mark- och exploatering i Östra Göinge kommun.

Linbana.
Linbana.Foto: Marie-Louise Lindell

Trollcenter var klart till orienteringstävlingen 10-mila den 27-28 april.Tanken är också att distansritten i maj ska ha start- och målgång på området.

”Se film om Trollacenter här

Trollacenter är tänkt till så mycket mer.

Grillplats.
Grillplats.Foto: Marie-Louise Lindell

– Till exempel kan våra barn och unga ta sig på ett säkert sätt till sina träningar hos Glimåkra IF eller ishockeyn. Cykelvägen knyter ihop byn från Storgatan och fram till ishallen. Och det går att fortsätta längs med löpstigar till friluftsbadet, säger Henrik Arvidsson.

Trollacenter har väckt nyfikenhet bland Glimåkraborna.

– Under påskveckan var här många barn som hade aktiviteter, säger Carl Almström.Han är nöjd med de stora hårda ytor som ska användas för lek och träning av olika slag.

Det enda som saknas är skateboardrampen. Den blir klar i sommar.

– När den också är färdig så blir det en invigning för alla göingebor, säger Henrik Arvidsson.

Det finns flera lekplatser på Trollacenter.
Det finns flera lekplatser på Trollacenter.Foto: Marie-Louise Lindell
Det finns flera lekplatser på Trollacenter.
Det finns flera lekplatser på Trollacenter.Foto: Marie-Louise Lindell
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons