1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tänt KDFF mot Vittsjö: ”Total kontroll”

Första träningsmatchen för Kristianstads DFF på tre och en halv månad. Och motståndaren Vittsjö GIK gjorde mål redan efter en och en halv minut. Trots det lyckades Kristianstads DFF vända och vinna derbyt. ”Förutom början på matchen så tycker jag att vi har total kontroll på spelet”, säger Björn Sigurbjörnsson, assisterande tränare i KDFF.
Kristianstad • Publicerad 15 juni 2020 • Uppdaterad 16 juni 2020
KDFF vann träningsmatchen i derbyt mot Vittsjö GIK med 2-1…
KDFF vann träningsmatchen i derbyt mot Vittsjö GIK med 2-1…Foto: Mikael Persson

Senast Kristianstads DFF spelade match var den 27 februari, mot allsvenska konkurrenten Eskilstuna United. KDFF vann med 3–1.

I träningsmatchen mot Vittsjö GIK i helgen släppte målvakten Brett Maron in ett mål redan efter en och en halv minut.

– Det är lätt hänt att det blir så när man inte spelat match på så länge. Samtidigt gör Vittsjö det bra i den situationen, säger Björn ”Bjössi” Sigurbjörnsson, assisterande tränare i KDFF.

Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir, huvudtränare i KDFF, fick följa matchen från läktaren. Hon har drabbats av bältros.Foto: Mikael Persson

Redan i den 24:e minuten kvitterade KDFF. 1–1 stod sig halvleken ut. I mitten av den andra halvleken kom segermålet.

Spelarna i KDFF-lägret var mycket belåtna med insatsen mot Vittsjö GIK.

– Vi gör det bra efter den dåliga starten. Jag tycker att vi har total kontroll på matchen efter de första 20 minuterna. Och speciellt i andra halvlek så stänger vi ner dem helt.

För KDFF spelar träningsmatch borta mot Växjö DFF på torsdag.

Den allsvenska premiären spelas söndagen den 28/6. Då spelar KDFF mot topptippade Kopparbergs/Göteborg på bortaplan.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.