Annons
  1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Tandläkarklinik stängs efter hård kritik

En tandläkarklinik i Kristianstad stängs efter kritik om smuts, läkemedel som inte får användas och brist av grundläggande kunskap.
Publicerad 12 juli 2019
En tandläkarklinik i Kristianstad stängs efter kritik
En tandläkarklinik i Kristianstad stängs efter kritikFoto: Jessica Gow

Kristianstad

Tidigare klagomål om dåliga hygien och tandvården ledde till att IVO, Inspektionen för vård och omsorg, gjorde en kontroll på en privat tandvårdsklinik i Kristianstad i början av juni.

Annons

IVO har beslutat omgående om förbud för företaget Jan Sterwin AB att jobba i lokalerna, därför att det finns en fara för hälsa och personlig säkerhet med dålig hygien, grundläggande okunskap. Lokaler och tekniska apparatur är väldigt slitna, med smuts på olika ställen.

– Det är ett gammalt hus och vi har hållit på här i 40 år, det är klart det blir slitet. Vi håller på och renoverar och målar för fullt nu. Vi skulle haft semester egentligen, men vi prioriterar detta. IVO:s beslut kan överklagas men vi åtgärdar i stället och då kommer det att bli okej, säger Jan Sterwin som driver kliniken.

Jan Sterwin tror att IVOs beslut är fel, därför att kliniken tror att de kör allt jättenoga.

Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons