1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stor insats från polisen: 15-20 narkotikabrott och flera omhändertagande

15–20 narkotikabrott och flera omhändertaganden av personer som störde ordningen. Det är resultatet av helgens Operation Rimfrost där polisen var särskilt aktiv på Gamlegården. ”Jag är fullt nöjd”, säger lokalpolischef Anders Olofsson.
Kristianstad • Publicerad 2 april 2020
Operation Rimfrost. Poliser från Stockholm förstärker polisen i Kristianstad en tid. Arkivbild.
Operation Rimfrost. Poliser från Stockholm förstärker polisen i Kristianstad en tid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Kristianstad har under helgen 27-29 mars haft förstärkning av poliser från Stockholm. Insatsen är en del i Operation Rimfrost och ska pågå ett tag till.

En del i insatsen är att störa den kriminella aktiviteten. Och det har varit skjutningar, sprängningar och två mord i Kristianstad sedan augusti förra året.

– Vi hade en oacceptabel kriminalitet i höstas. Kristianstad ska inte vara en arena där kriminella aktörer har en frizon. Det är extremt viktigt att vi jobbar med det här, säger Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad.

Lokalpolischef Anders Olofsson, Kristianstad.
Lokalpolischef Anders Olofsson, Kristianstad.Foto: Tommy Svensson
”Vi måste sätta tryck i utsatta områden. Vi vill säkerställa ordningen i samhället och det levererade vi”
Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad

Under helgen jobbade flera poliser i insatsen. Flest poliser var på Gamlegården. Personer och bilar stoppades. Poliserna sökte också upp personer.

Flera personer som bedömdes störa ordningen togs med till polishuset.

Helgens arbete med Operation Rimfrost var med fokus på att hålla ordning.

– Jag är fullt nöjd, insatsen är väl genomförd. Vi måste sätta tryck i utsatta områden. Vi vill säkerställa ordningen i samhället och det levererade vi, säger lokalpolischefen.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.