Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Så gamla är de som dör i covid-19

Av de 169 personer i Skåne som avlidit av covid-19 är 116 personer över 80 år. Under 40 år finns det bara en enda person.
Skåne • Publicerad 29 maj 2020
Covid-19 drabbar äldre hårdare.
Covid-19 drabbar äldre hårdare.Foto: Mark Hanlon

Den 27 maj gick Region Skåne ut med offentlig statistik på hur gamla de avlidna är och att 86 avlidit på sjukhus, 83 utanför sjukhus.

Covid-19 drabbar äldre hårdare. Den allra största gruppen är personer över 80 år. Män i åldern 80-89 år står för 23 procent av dödsfallen. Kvinnor i samma ålder står för 20 procent.

Annons

Efter 70 har dödsfallen ökat markant.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det personer som är 70 år eller äldre som har störst risk att bli svårt sjuka. Särskilt om de har en eller flera sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt-kärl-sjukdom, lungsjukdom (förutom astma), fetma eller diabetes.

Folkhälsomyndigheten håller därför fast vid sina rekommendationer: personer över 70 ska fortsätta ha så få nära kontakter som möjligt och stanna hemma.

Här saknas innehåll

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons