Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rådrum i Kristianstad läggs ner

Rådrum finns inte längre i Kristianstad. Kontoret stängde dörren den 5 juni. Men det finns andra alternativ för personer som är nya i Sverige och som behöver hjälp med vart de ska vända sig med frågor av olika slag.
Kristianstad • Publicerad 17 juni 2019
Rådrum i Kristianstad har stängt.Foto: Sofyan Aswad

Rådrum i Kristianstad har funnits i fem år. Nu är kontoret tomt. Högar med papper är kvar, kontoret ska städas och tömmas. Kontoret ska överlämnas till C4 energi som äger lokalerna.

Varför har ni lagt ner Rådrum i Kristianstad?

Annons

– Det är ett projekt som har varit finansierat av kommunen och andra institutioner sedan 2014. Nu finns inga pengar för det, de vill ta en paus med projektet, säger Magnus Strand, projektledare RådRum.

”Det pågår en diskussion med Kristianstad kommun om Rådrum ska öppna igen”, säger Magnus Strand.Foto: Sofyan Aswad

Vart kan man vända sig för att få svar på sina frågor?

– De som har frågor kan vända sig Urbana Hembygdsgården. Dessutom kan man alltid vända sig till Medborgarcenter på rådhuset, säger Yaser Alkafri, som jobbat som samordnare på Rådrum.

Yaser Alkafri har jobbat som samordnare på Rådrum.Foto: Sofyan Aswad

Magnus Strand säger att Rådrum fortsätter i bland annat Lund och Eslöv. Det finns en dialog med Kristianstad kommun om Rådrum kan öppna i framtiden igen.

– Men just nu finns Rådrum inte kvar här i stan, säger han.

Mohamad KaninaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons