Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Polisens lista över utsatta områden: En ljusning i Kristianstad

Gamlegården och Charlottesborg är kvar på polisens lista över utsatta områden 2019, men polisen tycker sig trots allt se en ljusning.
Kristianstad • Publicerad 7 juni 2019
Charlottesborg.
Charlottesborg.Foto: Lasse Ottosson

Polisen har presenterat sin nya rapport om utsatta områden. Det finns 60 områden i Sverige i dag som utsatta områden, jämfört med 61 stycken i förra rapporten.

Ett utsatt område är ett avgränsat bostadsområde där utbildningsnivå är låg, arbetslösheten hög och där kriminella har en inverkan, till exempel att det finns en öppen narkotikahandel.

Annons

Gamlegården och Charlottesborg är kvar på listan, men polisen ser att det finns en förändring till det bättre.

– Vi ser positiva tendenser i båda områdena, säger Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad.

– På Charlottesborg har vi upplevt en positiv tendens. Kameraövervakningen är en del. En annan är att vi har varit väldigt aktiva i området. säger han.

Vad gör kommunen för att det ska bli bättre i de båda områdena?

– Vi jobbar i båda områdena. Att det ska vara fler vuxna ute och finnas aktiviteter, idrottsplatser och lekplatser, säger Radovan Javurek (L), ordförande i arbete och välfärdsnämnden.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons