Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Odling: Ny butik, tio nya jobb och minst 35 säsongsjobb

Ett av Sveriges största e-handelsföretag inom odling flyttar till Kristianstad. Nu öppnar företaget också handelsträdgård och startar egen produktion av växter. Tio nya jobb och 35-45 säsongsjobb kan det bli.
Kristianstad • Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 17 februari 2020
Stefan Johansson vattnar i växthuset.
Stefan Johansson vattnar i växthuset.Foto: Clifford Johansen

Det är e-handelsbolaget Odla.nu som flyttar till Kristianstad. Företaget startade i Sösdala för över 20 år sedan. Där har det varit svårt att bygga ut. Därför flyttar de in i lokaler, 9 300 kvadratmeter, utanför Viby.

– Vi har byggt om i växthusen. Vissa delar har vi gjort om till lagerhandel, säger platschef Bengt Håkansson.

Annons

– Det blir runt 10 nya fastanställda. Sedan plockar vi in 35-45 personer på säsongsanställning, i Sösdala brukade vi plocka in cirka 30 personer, säger Bengt Håkansson.

I de nya lokalerna startar företaget egen produktion av växter, bland annat penséer, primulor, petunior och tomatplantor.

Den 7 mars öppnar företaget också sin första butik i de nya lokalerna.

– Vi tror det kan funka även med en fysisk växtbutik, nu är C4 Shopping uppbyggt med mycket bostadsområden runt omkring, säger han.

Odla.nu började som ett nätforum för odlingsintresserade och började snabbt med e-handel. Företaget ägs numera av Bonnierkoncernen. Sajten omsätter cirka 26 miljoner kronor och har 13-14 miljoner besökare per år.

Odla.nu startar egen produktion (bland annat petunior) och handelsträdgård i Kristianstad. Arkivbild.
Odla.nu startar egen produktion (bland annat petunior) och handelsträdgård i Kristianstad. Arkivbild.Foto: Johanna Eriksson
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons