Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nytt och tätare samarbete mot brott

Från att ha träffats en gång i kvartalet möts de nu varje vecka. Allt för att stävja brott i Kristianstads kommun.
Kristiasntad • Publicerad 20 februari 2019
Polis
Polis

Kommunen och polisen har undertecknat ett nytt samarbetsavtal, som är lite mer strategiskt än tidigare. Tre områden är i fokus. Kommunens utsatta områden, (Charlottesborg och Gamlegården) som man vill arbeta strategiskt och långsiktigt med, Brottsförebyggande rådet med samverkan och uppföljning, samt ett veckovis möte mellan polis och kommun där räddningstjänst och kommunens drog- och brottsförebyggande samordnare deltar.

Framför allt den sista punkten innebär en förändring. Tidigare gjordes uppföljningar en gång i kvartalet, men det har inte varit effektivt. Från årsskiftet ses man varje vecka för att gå igenom nuläget. Syftet är både att arbeta brottsförebyggande och att ge sig in aktivt och bekämpa pågående brottslighet.

– Det här är ett arbete som är långsiktigt. Det är också viktigt att hela kommunen är med när problembilden dras upp, huvuddelen av kommunens medborgare bor utanför staden, säger säkerhetschefen Andreas Poppius.

Åsa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons