Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nytt förslag till badhus på Näsby

Badhuset på Näsby skulle bantas. Det var ett mål när Alliansen tog över styret i Kristianstads kommun. I det nya förslaget är man tillbaka på ruta ett.
Kristianstad • Publicerad 22 januari 2019
Det nya förslaget på badhus, ett badhus i två våningar, med en relaxavdelning med både ute- och innedel på övre plan, nio bassänger och badlandskap med familjebad och vattenrutschkanor.
Det nya förslaget på badhus, ett badhus i två våningar, med en relaxavdelning med både ute- och innedel på övre plan, nio bassänger och badlandskap med familjebad och vattenrutschkanor.Foto: Illustration WE Groupe

Det har varit många turer om det nya badhuset på Näsby. Den politiska debatten har varit infekterad. Under hösten har kommunen backat processen. Före jul presenterades ett nytt förslag av de som håller i projektet, det vill säga representanter från kommunen och Sikab (Kommunalt bolag som ska bygga badhuset)

Det nya förslaget bygger på politikernas beslut i kommunfullmäktige 2015. Då tog kommunfullmäktige beslut om ett nytt badhus som fick kosta 340 miljoner att bygga. I slutet av 2017 hade kostnaden stigit till cirka 500 miljoner.

Annons

Det nya förslaget på badhuset är på 13 750 kvadratmeter och beräknas kosta 487 miljoner kronor, utan gym den här gången.

Den årliga driftkostnaden är beräknad till 23,1 miljoner per år. Tidigare har driftkostnaden beräknats till 19,5 miljoner.

Nu måste politikerna ta ställning till det nya förslaget; i april i kommunstyrelsen och i maj i kommunfullmäktige.

Vid årsskiftet 2021/2022 är planen att badhuset ska stå klart.

Illustration nya badhuset.
Illustration nya badhuset.Foto: Illustration WE Grouoe
Så kan det nya badhuset komma att se ut, enligt ett nytt förslag.
Så kan det nya badhuset komma att se ut, enligt ett nytt förslag.Foto: Illustration WE Groupe
Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons